Android 6.0 nu voor de Nvidia Shield Tablet K1 beschikbaar
Erwin Vogelaar

De Nvidia Shield Tablet K1 kan nu geüpdatet worden worden naar Android 6.0 Marshmallow. De update geeft de gamingtablet enkele nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nvidia Shield Tablet Android 6.0

Zoals al door Nvidia was aangekondigd is nog voor het einde van het jaar de Android 6.0 Marshmallow-update voor de Nvidia Shield Tablet K1 beschikbaar gesteld. De tablet van Nvidia is gemaakt voor gamers, om met een controller Android-games te spelen en om games van pc’s met een Nvidia-videokaart te streamen naar het tabletscherm. Met de update naar Android 6.0 krijgt de tablet enkele nieuwe functies.

Met de Shield Tablet K1 Software Upgrade 1.0 wordt Android Marshmallow geïnstalleerd. Als je de tablet in huis hebt, kun je een notificatie verwachten wanneer de upgrade voor je beschikbaar is. Nvidia waarschuwt wel dat je voor het downloaden van de update beter even je micro-sd-kaartje kunt backuppen. De update zorgt er namelijk voor dat deze geheugenkaartjes ook als intern geheugen gezien kunnen worden, maar daar wordt eerst alle data eerst gewist. Dus kijk goed uit.

Nieuw is de Nvidia Shield Camera, een nieuwe interface om foto’s in te maken die er zelfs wat beter uit moeten komen te zien. Tevens zal de update de game Fallout Shelter op de tablet installeren. Andere nieuwe mogelijkheden die  elk apparaat met Marshmallow krijgt, zijn functies als  Now on Tap en een beter overzicht van de app-permissies.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.