Android 7.0 (Nougat) voor Nvidia Shield Tablet (K1) rolt nu uit

Erwin Vogelaar
9 februari 2017, 19:12
2 min leestijd
Android 7.0 (Nougat) voor Nvidia Shield Tablet (K1) rolt nu uit

Met de Nvidia Shield Tablet Android 7.0-update, krijgt de tablet uit 2014 een nieuw leven met een stapel nieuwe functies. Ook de Shield Tablet K1 krijgt deze update.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Shield Tablet Android 7.0

Gebruik je de Nvidia Shield Tablet uit 2014 nog? Niet gek, want het is nog steeds een uitstekend apparaat. Dankzij de voortdurende ondersteuning van Nvidia, kun je nu ook nog eens van een stapel nieuwe functies genieten. Het bedrijf is namelijk is de uitrol van Android 7.0 (Nougat) voor het apparaat gestart. Nougat zit verpakt in Shield Experience 5.0 voor de tablet, die ook beschikbaar is voor de nieuwere Nvidia Shield Tablet K1. Deze nieuwe update rolt alleen wel wat trager uit dan je mogelijk gewend bent, maar dat is opzettelijk.

Met Android 7.0 krijgen de gametablets ondersteuning voor splitscreen. Dit betekent dat je twee apps tegelijk op het scherm kunt draaien. Ook zijn de notificaties verbeterd. Zo worden meldingen van dezelfde app gebundeld en kun je direct vanuit een notificatie reageren. Ook gaat Android 7.0 beter met de accu van toestellen om. Tevens biedt de update ondersteuning voor nieuw emoji.

shield tablet android 7.0

Een toevoeging die specifiek voor de Shield Tablet (K1) geldt is dat er nu meer controllers ondersteund worden, zoals de controller die met de nieuwste Shield Android TV gebundeld wordt. Ook worden er Shield Rewards geïntroduceerd, een manier om beloningen te verdienen voor het lang gebruik van de verschillende Shield-apparaten.

Toen begin 2016 Android 6.0 (Marshmallow) werd uitgerold naar de tablet, ging er het een en ander mis. Menig Shield Tablet-gebruiker had bijvoorbeeld geen werkende wifi meer. Daarom moest Nvidia tijdelijk de update stopzetten en konden sommige eigenaren hun tablet niet meer gebruiken. Om problemen te vermijden, rolt Nvidia de Shield Experience 5.0-update met Nougat daarom nu wat langzamer uit. Het is dus goed mogelijk dat je even op de update moet wachten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu