De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nvidia kondigt nieuwe Shield TV aan met Google Assistant-ondersteuning

Thomas Haenen
5 januari 2017, 9:30
2 min leestijd
Nvidia kondigt nieuwe Shield TV aan met Google Assistant-ondersteuning

De Nvidia Shield TV biedt ondersteuning voor 4K-resoluties en is geintegreerd met de Google Assistant. Het apparaatje loopt op Android TV.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Shield TV 2017

De vorige Nvidia Shield TV is alweer bijna twee jaar oud, dus de fabrikant leek het tijd voor een nieuw model. Deze variant beschikt over dezelfde Tegra X1-chip aan de binnenkant als in het vorige model maar is wel zo’n 40% kleiner dan die voorganger.

De mediaspeler wordt geleverd met een vernieuwde controller die voorzien is van een microfoon. Android TV wordt later dit jaar namelijk voorzien van Google Assistant-ondersteuning. Zodra Google die functie toevoegt kun je ‘OK Google’ roepen om hands-free de Shield TV te bedienen. Open apps, stel vragen of pauzeer een film zonder de controller aan te raken.

Nvidia Shield TV 2017

De Nvidia Shield TV is een mediaspeler die je aansluit op je televisie. Deze kun je voorzien van verschillende apps zoals YouTube, Netflix en andere populaire stramingdiensten. Daarnaast biedt het apparaat ondersteuning voor verschillende populaire games, waaronder grote namen als Tomb Raider. Daarnaast kun je met je Shield TV games van je computer naar je televisie streamen.

Net als zijn voorganger loopt het apparaat op Android TV, een speciale variant van het besturingssysteem voor mediaspelers. Nvidia is één van de weinige fabrikanten die Android TV nog lijkt te gebruiken. Ook Google zelf lijkt de software nog maar nauwelijks te updaten; het bedrijf geeft meer aandacht aan zijn eigen Chromecast-mediaspelers.

Nvidia Spot

Nvidia kondigde daarnaast de Spot aan, een losstaande microfoon die je overal in je huis kunt ophangen. Ook deze beschikt over Google Assistant-ondersteuning en kan gekoppeld worden aan verschillende slimme apparaten, waaronder de Nest-thermostaat. Zo kun je vanuit het hele huis stemgestuurde vragen stellen en opdrachten geven.

De nieuwe Nvidia Shield TV is vanaf 16 januari in Nederland te koop en heeft een adviesprijs van 229 euro. Een Nederlandse releasedatum en adviesprijs voor de Nvidia Spot is nog onbekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu