Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Update: Nvidia Shield TV krijgt Android Pie en meer

Michel van 't Klaphek
1 augustus 2019, 10:54
2 min leestijd
Update: Nvidia Shield TV krijgt Android Pie en meer

De Nvidia Shield TV heeft een primeur te pakken. Het is namelijk de eerste settopbox met Android TV die op Android 9.0 (Pie) draait. De Shield-update voegt ook nieuwe games toe die je gratis kunt uitproberen.

Lees verder na de advertentie.

Update: Nvidia Shield TV krijgt Android Pie

Iets later dan een jaar na de update naar Android 8.0 (Oreo) draait de Android TV-box nu op de meest recente softwareversie. De update verschijnt zowel voor de originele Nvidia Shield uit 2015, als het vernieuwde model die begin 2018 uitkwam. Gebruikers krijgen automatisch een update om de software te downloaden zodra ‘ie voor ze klaarstaat.

De nieuwe Android-versie is onderdeel van Shield Experience Upgrade 8.0. Naast een vernieuwd instellingenscherm staat de update vooral in het teken van apps van derden. Zo speelt Netflix geluid voortaan standaard af in Dolby Digital Plus 5.1-kwaliteit en kan Amazon Prime Video films en series in 4K afspelen.

Nvidia Shield TV ANdroid Pie Pie

Streamingdienst Twitch heeft een complete make-over gekregen en game-liefhebbers kunnen meer dan 20 proefversies van spellen uitproberen via GeForce NOW. Open hiervoor de Nvidia Games-app op de Shield en registreer je. Verder is de geluidskwaliteit van aangesloten headsets verbeterd en de verbinding van de Nvidia Shield-afstandsbediening voortaan stabieler.

Al met al heeft de update behoorlijk lang op zich laten wachten, omdat Android Pie in augustus 2018 al voor smartphones uitkwam. Heel verrassend is deze vertraging echter niet, omdat de vorige update (naar Android 8.0) ook een jaar op zich liet wachten.

Nieuwe Nvidia Shield in aantocht

Eerder deze week kwam naar buiten dat Nvidia bezig is met een nieuwe versie van de Shield TV. Deze settopbox met Android TV krijgt wederom een Tegra X1-processor. Wel gaat het hier om een nieuwe versie van de chip, die waarschijnlijk iets sneller is. De nieuwe tablet werd ontdekt dankzij een aanmelding bij een Amerikaanse keuringsinstantie. Het is nog niet bekend wanneer Nvidia de Android TV-box officieel aankondigt.

→ Check ook onze NVIDIA Shield TV review en ontdek wat de mediaspeler allemaal kan. Hij is momenteel voor 199 euro te koop bij Coolblue.

Bron: Nvidia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu