Nvidia Shield TV-update verbetert Google Home-ondersteuning

Thomas Haenen
13 december 2018, 11:33
2 min leestijd
Nvidia Shield TV-update verbetert Google Home-ondersteuning

Voor de Nvidia Shield TV staat weer een update klaar. Deze Shield TV 7.2-update laat je onder andere meer stemgestuurde acties doen met de Google Assistent.

Lees verder na de advertentie.

Shield Experience 7.2-update

Ruim drie jaar na de release blijft Nvidia de Shield TV ondersteunen met regelmatige updates. Het bedrijf voegt bovendien nog altijd nieuwe features toe. Zo is ditmaal de Google Assistent-ondersteuning verbeterd. Je kunt nu de Google Home gebruiken om de Shield TV aan te zetten of om een serie te starten, net als dat met een Chromecast kan.

Shield TV-update 7.2

Na het installeren van de update kun je bijvoorbeeld ‘Zet Shield aan’ zeggen om de mediaspeler te activeren. Ook ‘Open YouTube op Shield’ werkt, en zelfs ‘speel Gilmore Girls op Netflix op Shield’. Je kunt vragen om specifieke YouTube-video’s of -kanalen, of pauzeren door tegen de Google Home te praten. Sommige van die opdrachten waren al langer beschikbaar, maar Nvidia claimt dat nu vrijwel elk onderdeel van het apparaat met de Google Home aangestuurd kan worden.

Dezelfde update voegt nog een handjevol kleinere aanpassingen toe. Zo kun je de volgorde van de Quick Settings nu zelf aanpassen en ondersteunt de YouTube-app nu 5.1 Surround Sound. Je Shield TV kan nu automatisch bijwerken, en is voorzien van de meest recente beveiligingsupdate. Amerikaanse gebruikers kunnen tevens aan de slag met nieuwe apps voor NFL Sunday Ticket, DC Universe en Amazon Music.

Zo download je de Shield TV-update

Shield TV-gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar. Die verschijnt bovenaan in beeld op het homescreen. De update is enkele honderden MB’s groot, en tijdens de installatie kan de Shield eventjes niet gebruikt worden.

De Shield TV verscheen oorspronkelijk in 2015, en heeft sindsdien al verschillende grote updates ontvangen. Daarmee is het één van de langst-ondersteunde Android-apparaten die op dit moment verkrijgbaar is. Ruim drie jaar na de release lijkt Nvidia nog altijd niet van plan de ondersteuning te stoppen. In onze Shield TV review schreven we dit jaar nog dat de mediaspeler veruit het beste Android TV-apparaat is.

Lees meer over de Nvidia Shield TV

Via: Nvidia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu