De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Nvidia werkt aan tablet voor gamers

Redactie
9 augustus 2013, 8:01
1 min leestijd
Nvidia werkt aan tablet voor gamers
Nvidia tablet

Een Nvidia tablet is vermoedelijk in de maak. Hiermee zou Nvidia op eigen kracht de mobiele markt betreden door een eigen apparaat uit te brengen. Normaliter worden chips van Nvidia, zoals de Tegra 4 of Tegra 3, in mobiele toestellen gebruikt.

Maar dat zou voor Nvidia niet genoeg zijn: het bedrijf wil een heuse high-end Nvidia tablet met een full-hd-scherm (1920 bij 1080 pixels) en een nog onaangekondigde Tegra 5 gaan uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

De Tegra 5 is de opvolger van de Tegra 4-chip. Laatstgenoemde is nog maar in een beperkt aantal toestellen te vinden. Dit zou erop duiden dat de Nvidia tablet pas ergens volgend jaar op de markt verschijnt. De tablet zou de codenaam ‘Logan’ dragen.

Tweede Nvidia tablet: specificaties

In de tussentijd is al een andere vermeende Nvida tablet gelekt. Dit apparaat is voorzien van een 7 inch-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels, Android 4.2.2 (Jelly Bean) en een Tegra 4-chip.

Deze tablet zou de naam Nvidia Tegra Note Premium krijgen. In de benchmarktesten scoorde de tablet een iets lagere score dan de Nvida Shield, de Android-gamehandheld van Nvidia die eveneens over een Tegra 4-chip beschikt.

De Logal zou volgens de geruchten in het eerste kwartaal van 2014 beschikbaar komen, de andere tablet zou, mede vanwege de huidige hardware, eerder te koop zijn.

via: PCmag

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu