NVIDIA Tegra 2-chipset wordt de standaard voor Honeycomb?

Redactie
18 december 2010, 18:37
1 min leestijd
NVIDIA Tegra 2-chipset wordt de standaard voor Honeycomb?
nvidia tegra ii

De Nexus One en zijn Snapdragon-processor waren ooit de standaard waarmee veel andere Android-toestellen werden vergeleken. Met de komst van Honeycomb is er een nieuwe standaard nodig. Volgens een analist van de Citigroup wordt dat de NVIDIA Tegra 2. Google zou deze chipset hebben gekozen als referentiedesign, ook gezien het feit dat de tabletmarkt in 2011 gaat exploderen en de Tegra 2 daar erg geschikt voor is.

Android-tablets hebben nog geen geoptimaliseerde gebruikersinterface en het is lastig om goed met de iPad te concurreren. Met de komst van Honeycomb moet dat gaan veranderen. De NVIDIA Tegra 2 is een dualcore ARM Cortex A9-gebaseerde chipset. Het kan snelheden aan die we tot nu toe niet voor mogelijk hielden, ook bij de aansturing van apparaten met een groot scherm zoals tablets. In de tabletoorlog die in 2011 uitbreekt zal de NVIDA Tegra 2 dan ook een prominente rol spelen. Het enthousiasme over Snapdragon is nu wel voorbij. Texas Instruments, Broadcom, Intel en Qualcomm zijn ook nog in de race.

Lees verder na de advertentie.

Samsung heeft in ieder geval al een flinke bestelling geplaatst voor Tegra 2-chipsets, die in de eerste helft van 2011 geleverd moeten worden. Ze zijn bedoeld voor smartphones en tablets. De bestelling zou $250 tot $350 miljoen waard zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu