Nvidia Tegra Note: high-end Tegra 4-tablet voor maar 199 dollar

Redactie
19 september 2013, 11:36
1 min leestijd
Nvidia Tegra Note: high-end Tegra 4-tablet voor maar 199 dollar
Nvidia Tegra Note

De Nvidia Tegra Note is officieel: de eerste Android-tablet van de populaire en geprezen videokaartenfabrikant Nvidia. Het apparaat is een 7 inch-tablet met een hd-resolutie van 1280 bij 800 pixels en beschikt over een Tegra 4-chip, één van de snelste chips die op dit moment beschikbaar is. Het apparaat heeft 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte dat met een microSD-kaart uitbreidbaar is, en een 5 megapixel-camera aan de achterzijde. Aan de voorkant is een vga-camera om mee te videobellen.

Ook is er een flinke 4100 mAh-accu aanwezig en kun je via micro-hdmi het beeld van de Tegra Note op de tv krijgen. Het blijft vooralsnog onduidelijk met welke Android-versie de tablet wordt geleverd. Volgens Nvidia is het ‘de laatste’.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Tegra Note krijgt stylus

Daarnaast is de Nvidia Tegra Note voorzien van een stylus, genaamd de Nvidia DirectStylus. Het pennetje kan verschillende typen van druk herkennen en op deze manier de input van de gebruiker meten. Ook kan de Tegra Note via een bluetooth gamecontroller worden bestuurd en bieden alle TegraZone-games hiervoor ondersteuning.

De Nvidia Tegra Note krijgt een adviesprijs van 199 dollar, omgerekend zo’n 149 euro. De tablet is vanaf oktober beschikbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu