NXP maakt Near Field Communication (NFC) voor Android mogelijk

Redactie
21 april 2010, 10:56
1 min leestijd
NXP maakt Near Field Communication (NFC) voor Android mogelijk
nfc android

Near Field Communication (NFC) houdt in dat er contactloze toepassingen voor je mobiele telefoon mogelijk worden, zoals betalingen, tickets voor evenementen, bus- en treinkaartjes of het uitwisselen van gegevens met andere Android-gebruikers. In Azië wordt het al gebruikt om voor het openbaar vervoer te betalen (zie foto). Het Nederlandse bedrijf NXP Semiconductors heeft samen met Trusted Logic vandaag een open source API voor Android aangekondigd waarmee ontwikkelaars deze toepassingen zelf kunnen maken.

Voor gewone gebruikers misschien niet iets om direct van wakker te liggen, maar voor ontwikkelaars gaat er opeens een wereld aan nieuwe toepassingen open. Ze kunnen dankzij de API bezig gaan met het ontwikkelen van contactloze toepassingen, al zijn ze daarbij wel afhankelijk van Android-toestellen die NFC-technologie ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Henri Ardevol, general manager secure transactions van NXP Semiconductors is het de meest complete NFC-oplossing voor Android, die nu op de markt is:

Dit is de meest complete Android NFC-oplossing die nu verkrijgbaar is op de markt. Onze partners bij Android bevestigen dat deze ontwikkeling en de lancering van open NFC API essentieel zijn voor een succesvolle inzet van NFC applicaties.

NXP en Trusted Logic presenteerden eerder dit jaar al geïmplementeerde versies van de NFC-technologie. Nu maken ze het als open source beschikbaar voor de hele bedrijfstak. Concurrent Inside Contactless bracht in februari ook al een open NFC API uit, geschikt voor Android, Windows en Linux.

Via: persbericht NXP (e-mail)

Categorie: Firmware
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's