Nyko en NVIDIA introduceren gave game-controllers voor Android-tablets

Redactie
5 juni 2012, 17:34
1 min leestijd
Nyko en NVIDIA introduceren gave game-controllers voor Android-tablets
Android PlayPad 2

Het Amerikaanse Nyko Technologies introduceert samen met NVIDIA vandaag twee nieuwe bluetooth game-controllers voor Android-tablets met Android 3.0 (Honeycomb) en hoger. De twee game-controllers moeten deze herfst in de verkoop gaan. De PlayPad is een kleine controller met twee analoge sticks en komt met een handig opbergdoosje, de PlayPad Pro is een volwaardige console-achtige controller met een goede grip.

De twee controllers zijn met de hulp van NVIDIA ontwikkeld. Hierdoor maakt de PlayPad volgens Nyko optimaal gebruik van de grafische mogelijkheden van Android-tablets. De PlayPad (onderstaande foto’s) komt in verschillende kleuren en heeft ondanks het kleine formaat even veel functies als zijn grotere broer. Beide PlayPads hebben twee analoge sticks, vier knoppen, een d-pad en triggers aan de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

De PlayPad Pro (onderstaande foto) is voornamelijk gericht op de console-gamer, die graag op zijn Android-tablet ook de beste game-ervaring wil hebben.

De PlayPad en PlayPad Pro werken met Nyko’s gratis Android-app Playground, die nog in de Google Play Store moet verschijnen. Deze app maakt het mogelijk om oudere games met de PlayPad compatibel te maken. Je kunt dan voor elke game zelf de knoppen instellen. De prijs van de game-controllers is nog niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu