Nyko en NVIDIA introduceren gave game-controllers voor Android-tablets

Android PlayPad 2Het Amerikaanse Nyko Technologies introduceert samen met NVIDIA vandaag twee nieuwe bluetooth game-controllers voor Android-tablets met Android 3.0 (Honeycomb) en hoger. De twee game-controllers moeten deze herfst in de verkoop gaan. De PlayPad is een kleine controller met twee analoge sticks en komt met een handig opbergdoosje, de PlayPad Pro is een volwaardige console-achtige controller met een goede grip.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De twee controllers zijn met de hulp van NVIDIA ontwikkeld. Hierdoor maakt de PlayPad volgens Nyko optimaal gebruik van de grafische mogelijkheden van Android-tablets. De PlayPad (onderstaande foto’s) komt in verschillende kleuren en heeft ondanks het kleine formaat even veel functies als zijn grotere broer. Beide PlayPads hebben twee analoge sticks, vier knoppen, een d-pad en triggers aan de achterkant.

De PlayPad Pro (onderstaande foto) is voornamelijk gericht op de console-gamer, die graag op zijn Android-tablet ook de beste game-ervaring wil hebben.

De PlayPad en PlayPad Pro werken met Nyko’s gratis Android-app Playground, die nog in de Google Play Store moet verschijnen. Deze app maakt het mogelijk om oudere games met de PlayPad compatibel te maken. Je kunt dan voor elke game zelf de knoppen instellen. De prijs van de game-controllers is nog niet bekend.