De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Virtual reality-bril Oculus Rift krijgt Android-versie

Redactie
30 oktober 2013, 13:12
1 min leestijd
Virtual reality-bril Oculus Rift krijgt Android-versie
oculus rift android

De virtual reality-bril Oculus Rift krijgt binnenkort een speciaal Android-model dat is ontworpen voor de samenwerking en communicatie met Android-toestellen. Eerder hinnte John Carmack (foto links), een bekende gameontwikkelaar en technisch directeur bij Oculus, op een Android-versie van de Oculus Rift.

De virtual reality-bril wordt in een kleinere versie uitgebracht en maakt gebruik van de processor en het werkgeheugen van een Android-smartphone of -tablet om het beeld weer te geven.

Met de Oculus Rift kunnen gamers ‘echt’ rondkijken in een virtuele wereld. Zo worden Android-games als Minecraft een stuk indrukwekkender, omdat je ook daadwerkelijk in die wereld kan rondlopen (met de controller) en rondkijken (met de Oculus Rift). Op dit moment werkt de Oculus Rift echter alleen met een pc en speciale software, die beide nodig zijn voor de rendering (het verwerken van het beeld) van de virtual reality-bril.

Lees verder na de advertentie.

Oculus Rift Android

oculus-rift-ifixit

De Oculus Rift Android-versie zou aangesloten kunnen worden op een Android-apparaat en met zowel de hardware als software werken om het beeld in de kleinere bril te weergeven. Ook zou Oculus een mogelijkheid willen toevoegen om met de Oculus Rift Android-versie films vanaf je smartphone of tablet te kunnen kijken.

Een iOS-versie van de Oculus Rift is voorlopig van de baan. Oculus meldt dat iOS “problematisch” zou zijn, waarschijnlijk vanwege de geslotenheid van het platform.

Releasedatum?

Een precieze releasedatum voor de Oculus Rift Android-versie is nog niet bekendgemaakt, maar Oculus wil het Android-model tegelijkertijd met de pc-versie voor consumenten op de markt brengen. De verwachting is dat beide virtual reality-brillen eind 2014 publiekelijk worden gelanceerd.

via, foto via iFixit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu