De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OfferedApp biedt gratis Android-apps aan in ruil voor invullen enqu ªte

Wouter Nijsen
27 april 2011, 13:04
1 min leestijd
OfferedApp biedt gratis Android-apps aan in ruil voor invullen enqu ªte
offeredapp

Een nieuwe app-store opent binnenkort haar deuren, OfferedApp. De opzet van deze nieuwe software-winkel is echter anders dan we tot nu toe gewend zijn. Je kunt er niet gewoon gratis apps downloaden of apps kopen, OfferedApp geeft betaalde apps gratis weg. Elke dag wordt er een andere betaalde Android-applicatie gratis weggegeven. Om dit mogelijk te maken heeft OfferedApp afspraken gemaakt met ontwikkelaars en adverteerders. De adverteerders betalen de apps en de ontwikkelaars verdienen hetzelfde bedrag als wanneer ze hun app via de Android Market zouden aanbieden. Om een app gratis te kunnen downloaden wordt van “klanten” echter wel een tegenprestatie gevraagd.

Om een betaalde app gratis in bezit te krijgen wordt er namelijk van je verlangt dat je een enquete invult. OfferedApp hoopt natuurlijk dat gebruikers vaker de website bezoeken en aan acties deelnemen zodat adverteerders op die manier een fijne database met profielen kunnen aanleggen om op die manier gerichte mailings te kunnen versturen. Een apart email-adres aanmaken lijkt dan ook geen overbodige luxe aangezien de kans groot is dat je binnen de kortste keren overspoeld wordt met spam. OfferedApp is nu nog een Beta en alleen beschikbaar in de VS. Via de website kun je aangeven of je een bericht wilt ontvangen wanneer de actie ook voor Nederland, of België, beschikbaar is. Naast Android-apps worden er overigens ook gratis apps aangeboden voor iPhone, Blackberry, WebOS en Windows Phone 7.

Lees verder na de advertentie.

OfferedApp_1

Nu is een betaalde app voor niets krijgen natuurlijk best leuk, maar wil je in ruil hiervoor allerlei informatie over jezelf prijsgeven? En hoe zit het eigenlijk met de updates voor een Android-app wanneer je deze buiten de Android Market om hebt binnengehaald. Meer informatie kun je vinden op de OfferedApp website.

Via: AndroidGuys

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu