De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google wil investeren in Wear OS: overname Fitbit officieel

Sten de Bruijn
1 november 2019, 14:38
2 min leestijd
Google wil investeren in Wear OS: overname Fitbit officieel

Afgelopen weken doken geruchten op dat Google interesse zou hebben in Fitbit. Niks blijkt minder waar, want het is nu officieel. Google zegt te willen investeren in Wear OS en de overname van Fitbit is dan ook een logische keuze.

Google neemt Fitbit over

Waar het enkele dagen geleden nog geruchten waren, is het nu officieel bekendgemaakt. Er is een definitieve overeenkomst bereikt tussen Google en Fitbit. Die Amerikaanse fabrikant is bekend van de vele activiteitentrackers en smartwatches van afgelopen jaren. De zoekgigant legt op hun blog uit dat ze trots zijn op de ontwikkeling van Wear OS. Dat mobiele besturingssysteem voor wearables kwam vijf jaar geleden op de markt als Android Wear.

Google zegt de wereld van wearables erg belangrijk te vinden en met de overname van Fitbit een goede keuze te maken. Het is een prachtige mogelijkheid voor de ontwikkeling van Wear OS, aldus Google. Tot slot noemt het bedrijf dat ze uitkijken naar de samenwerking. Zo kan het beste van beide platformen qua smartwatches en gezondheids-apps worden gecombineerd.

fitbit versa lite officieel

Met de overname is een bedrag gemoeid van 2,1 miljard dollar. Dat is een schijntje van de 40 miljoen die in het begin van het jaar werd uitgegeven aan de versteviging van de positie op de markt van wearables. Daarvoor werd technologie van Fossil gedeeltelijk overgenomen.

‘Ook Facebook had interesse’

Uit informatie van The Information blijkt dat ook Facebook interesse had in Fitbit. Het bedrijf van Mark Zuckerberg kon echter niet tippen aan het aanbod van Google. Volgens anonieme bronnen wilde Facebook niet meer dan 1 miljard dollar betalen: minder dan de helft van het bedrag dat Google uiteindelijk op tafel legde.

Facebook zou Fitbit vooral met het oog op de langere termijn willen inlijven. Het sociale netwerk is van mening dat smartphones op den duur minder belangrijk worden, en wil daarop voorbereid zijn door meer eigen hardware te gaan produceren. Eerder bracht men bijvoorbeeld al de Portal uit, een slimme videospeler.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu