Officiële Android-app Adblock Plus beschikbaar in Google Play Store

Redactie
28 november 2012, 8:44
1 min leestijd
Officiële Android-app Adblock Plus beschikbaar in Google Play Store

De advertentieblokker Adblock Plus, één van de populairste plug-ins voor je internetbrowser, is nu ook beschikbaar voor Android. De app werkt ongeveer hetzelfde als de plug-in voor de browser: door middel van speciale lijsten waar je jezelf op kunt abonneren worden advertenties op websites geblokkeerd. De Android-app ondersteunt de meeste browsers in de Google Play Store, waaronder de standaard Android-browser, Chrome en Firefox. Volgens Adblock Plus kun je na de installatie van de Android-app tot wel 40 procent sneller browsen.

De app heeft wel zijn beperkingen. Zo is het niet mogelijk om, als je niet geroot bent en Android 3.1 Honeycomb of hoger draait, advertenties via je mobiele verbinding te blokkeren. Dit lukt dan enkel via Wi-Fi. Als je wel geroot bent, kun je advertenties over zowel Wi-Fi als 3G blokkeren. Voor niet-geroote toestellen met Android 3.0 Gingerbread of lager behoort de gebruiker een speciale proxy op te zetten. De instructies kun je hier vinden. Adblock Plus blokkeert tevens geen advertenties op websites die gebruikmaken van een beveiligde SSL-verbinding, waaronder Gmail.

Lees verder na de advertentie.

Als je de app hebt geïnstalleerd, kun je aangeven op welke lijsten je een abonnement wilt hebben. Voor Nederlandse Android-gebruikers is de lijst DutchAdblockList+Easylist een goede keuze. Eenmaal ingesteld werkt de app op de achtergrond als je de browser opstart. Helaas beschikt de app nog niet over het specifiek toestaan van advertenties op bepaalde websites, dat ook wel white-listing wordt genoemd. Dit wordt mogelijk in een toekomstige update toegevoegd.

Download: Adblock Plus (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu