‘Officiële Nexus-smartphone komt van LG, elke fabrikant mag eigen Nexus uitbrengen’

Redactie
4 oktober 2012, 13:39
1 min leestijd

Google gaat Android 4.2 introduceren tijdens een evenement dat ze samen met LG organiseren. Dat meldt Android and Me. Op dit evenement wordt tevens de LG Optimus G Nexus gepresenteerd, het nieuwe vlaggenschip van de Nexus-smartphonelijn. Daarnaast kan voortaan elke fabrikant een eigen Nexus-toestel uitbrengen met als ‘enige eis’ dat ze de aan de stricte voorwaarden van Google voldoen. Dit houdt in dat de fabrikant Vanilla Android – Android zoals Google het graag ziet en waar de huidige Nexus-toestellen op draaien – behoort te gebruiken en een beveiligd geheugen van 64MB moet toevoegen voor de optie om media te streamen.

De fabrikanten mogen hun eigen skin – het uiterlijk van de software – aan Vanilla Android toevoegen. Dit is echter voor het eerst, want in Android 4.2 zou de mogelijkheid bestaan om van skin te wisselen. De Nexus-toestellen moeten ook aan bepaalde hardware-eisen voldoen zodat Android 5.0 op de betreffende toestellen gedraaid kan worden.

Lees verder na de advertentie.

Android and Me zegt aan de informatie te komen door een betrouwbare bron die in het verleden ook al juiste informatie heeft gelekt. Google’s nieuwe aanpak met betrekking tot Nexus-toestellen is in lijn met de vorige berichten over het nieuws dat andere fabrikanten, waaronder Samsung, Sony, HTC en Motorola, ook aan een eigen Nexus-toestel werken. Het eerste mogelijke bewijs van de Galaxy Nexus 2 is al opgedoken.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu