De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Dit zijn de officiële specificaties van de Google Pixel 4’

Colin Baak
3 oktober 2019, 10:46
3 min leestijd
‘Dit zijn de officiële specificaties van de Google Pixel 4’

We weten al dat Google op 15 oktober aanstaande een event houdt, waar we nieuwe hard- en software gaan zien. Op die datum zou de zoekgigant onder andere de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL onthullen. Nu zijn daarvan de vermeende officiële specificatielijsten verschenen.

Lees verder na de advertentie.

‘Officiële specificaties Google Pixel 4 verschenen’

Van de Pixel 4 en 4 XL zijn al vele geruchten en zelfs hands-ons verschenen. Zo lijkt het erop dat ‘Motion Sense’ ook in Nederland gaat werken, waardoor je de toestellen kunt bedienen zonder ze aan te raken. Ook kun je de originele Pixel 4-wallpapers al downloaden en weten we inmiddels hoe Google Assistant eruit gaat zien op deze toestellen.

Qua specificaties verschenen er de laatste tijd ook verschillende geruchten. Nu zijn de officiële specificaties verschenen van de Pixel 4 en Pixel 4 XL, twee weken voor de aanvang van het Made by Google-event. Ook details over de inhoud van de doos van de toestellen is verschenen, evenals info over de nieuwe camerafeatures.

Google Pixel 4 en Google Pixel 4 XL

De Pixel 4 krijgt een scherm aan boord van 5,7 inch, terwijl de Pixel 4 XL een 6,3 inch-display heeft met een hogere resolutie. Beide schermen hebben een ververssnelheid van 90Hz en bevatten een oled-paneel, waardoor kleuren van het scherm spatten en zwart echt zwart is. De accucapaciteit van de Pixel 4 bedraagt 2800 mAh en zijn grotere broer krijgt een accu van 3700 mAh.

Veel van de overige specificaties worden gedeeld door beide toestellen. Zo zien we de Snapdragon 855-processor, 6GB werkgeheugen en opslagvarianten van 64GB of 128GB. Qua audio wordt er gesproken over de aanwezigheid van stereospeakers, maar een koptelefoonaansluiting wordt niet genoemd. De toestellen ontgrendelen kan via Face Unlock en beide apparaten krijgen twee camera’s op de achterkant.

De toestellen verschijnen met Android 10 en krijgen minstens drie jaar aan updates. De primaire camera schiet plaatjes van 12 megapixel, terwijl er ook nog een groothoekcamera aanwezig is met een resolutie van 16 megapixel.

Ook interessant: Wat we weten over de Google Pixel 4: het volgende Android-vlaggenschip

Details over de camera

Google maakte tot de Pixel 4-lijn gebruik van slechts één camera op de achterkant van hun smartphones. De foto’s die je daarmee kon maken, waren echter altijd van een hoog niveau. Dit kwam onder andere door de erg goede software van Google, waardoor resultaten vaker nog mooier waren dan de concurrentie met meer cameralenzen. De nieuwe Pixels worden voorzien van een zogenaamde ‘neural core’, die de Pixel Visual Core vervangt. Simpel gezegd zorgt deze chip ervoor dat plaatjes er nog beter uit gaan zien.

Inmiddels zijn er ook verschillende foto’s gemaakt met de Pixels 4 online verschenen en dat ziet er veelbelovend uit. Een nieuwe mogelijkheid die hier ook voor zorgt is ‘Dual Exposure’. Hiermee kun je afzonderlijk de belichting regelen bij het maken van een foto, maar juist ook de schaduwen aanpassen. Dit doe je door middel van twee sliders die je afzonderlijk kunt instellen. Zo kun je dus spelen met de algemene belichting van een foto, om vervolgens met het tweede schuifje de schaduwpartijen te regelen.

Het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's