‘Officiële specs BlackBerry Priv verschijnen online’

Redactie
16 oktober 2015, 17:49
2 min leestijd
‘Officiële specs BlackBerry Priv verschijnen online’

De BlackBerry Priv is in de eerste webwinkels opgedoken. Hierbij worden een aantal nieuwe specificaties van de eerste Android-telefoon van BlackBerry bekend.  

Lees verder na de advertentie.

Het Britse Carphone Warehouse, onderdeel van Dixons Retail waar uiteindelijk ook het Nederlandse Phone House tot behoort, heeft het toestel opgenomen in hun assortiment. In het lijstje met specs duiken enkele verrassende onthullingen op. Zo werd verwacht dat de BlackBerry Priv een 5 megapixel selfie-camera zou krijgen. Nu blijkt  dit een 2 megapixel-camera  te zijn.

Officiële BlackBerry Priv specs

In de video is onder meer te zien hoe Android 5.1.1 (Lollipop) is aangepast aan enkele van BlackBerry’s eigen features. Zo beschikt de telefoon over SafeGuard. Verder is  bevestigd dat het toestel een Snapdragon 808-processor (1,8GHz) heeft, die ondersteund wordt door 3GB aan werkgeheugen. Het interne opslaggeheugen van 32GB is niet uit te breiden tot 128GB maar tot 2TB. Het 5,4 inch-scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels met een  hoge pixeldichtheid van 540ppi.

Het scherm loopt net als bij de Samsung Galaxy S6 Edge schuin af aan de zijkant. Op dit tweede scherm is  waarschijnlijk een selectie van app-icoontjes te zien zijn. Met het uitschuifbare, fysieke toetsenbord krijgt de BlackBerry Priv een andere manier van bedienen dan we tot nu toe van veel Android-telefoons gewend zijn.

officiële blackberry priv specs

Gisteren maakte BlackBerry zelf al bekend dat je je op hun website  kunt  inschrijven als je meer informatie wilt  ontvangen over de BlackBerry Priv. Hierbij werd onthuld dat de Priv een vrij forse accu heeft van 3410mAh. Dat is groot  voor een smartphone, hoewel de lange accuduur de BlackBerry Priv geschikter maakt voor de zakelijke markt.  Ook maakte het bedrijf  bekend dat de camera aan de achterkant een 18 megapixel Schneider-Kreuznach-camera is.

BlackBerry Priv prijzen

Wat de prijs van BlackBerry’s eerste Android-telefoon wordt, is nog niet officieel aangekondigd en ook over de verschijningsdatum zijn nog veel onduidelijkheden. Carphone Warehouse verkoopt de telefoon in het Verenigd Koninkrijk voor omgerekend 800 euro en zou de Priv  vanaf 6 november in de winkels hebben liggen. Of het toestel voor deze prijs in Nederland te koop komt,  weten we dus nog niet. Sowieso is het nog niet bekend of de BlackBerry Priv überhaupt naar Nederland komt.

Zou jij het eerste Android-toestel van BlackBerry kopen als deze in Nederland wordt uitgebracht? Laat het ons weten in de comments onder dit bericht.  

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu