Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google-app krijgt mogelijk offline ‘OK Google’-commando’s

Wouter Nijsen
29 juni 2015, 8:53
1 min leestijd
Google-app krijgt mogelijk offline ‘OK Google’-commando’s

De Google-app, waar ook Google Now een deel van uitmaakt, laat je mogelijk binnenkort `OK Google`-functionaliteiten ook offline gebruiken. De functies hiervan zijn vooralsnog beperkt.

Lees verder na de advertentie.

Offline OK Google-commando’s

Dat meldt althans Android Police, dat het apk-bestand van versie 4.8 van de Google-app onder de loep nam. De bron vond in de code van de applicatie aanwijzingen op een mogelijke offline ondersteuning voor `OK Google`. Hoewel deze functie momenteel nog niet beschikbaar is, is het aannemelijk dat we in de toekomst wel offline spraakopdrachten kunnen laten beantwoorden.

okgoogle2

Belangrijk om te weten is dat de commando`s die in de offline versie worden ondersteund, vooralsnog nogal beperkt is. Omdat er simpelweg geen verbinding is met het internet, lijken alleen commando`s als `Bel <naam>, `stuur een berichtje`, `speel muziek af` en `zet wifi uit` te werken. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat Google geen andere commando`s kan toevoegen, zodra de functie daadwerkelijk beschikbaar wordt.

Meer vernieuwingen

Offline ondersteuning voor het OK Google-commando is echter niet het enige wat in het apk-bestand werd gevonden. Zo zou de Google-app bijvoorbeeld een waarschuwing geven wanneer je met een onveilig netwerk bent verbonden en je het volume en schermhelderheid van je Android laten aanpassen.

Ondanks de gevonden aanwijzingen, is het nog onduidelijk of en wanneer ze daadwerkelijk worden doorgevoerd. Er worden vaker aanwijzingen in de code van applicaties gevonden, die dan pas (veel later) voor het grote publiek beschikbaar komen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu