De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Werkt ‘Ok Google’ niet meer? Je bent niet de enige

Erwin Vogelaar
7 augustus 2018, 12:16
2 min leestijd
Werkt ‘Ok Google’ niet meer? Je bent niet de enige

Op verschillende plekken wordt geklaagd dat ‘Ok Google’ niet meer werkt om een smartphone wakker te maken en de Google Assistent te starten. Google is zich bewust van het probleem en werkt inmiddels aan een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Ok Google werkt niet: Google is er mee bezig

Android-gebruikers klagen op verschillende plekken dat de stembesturing van hun smartphone niet meer werkt. Zeggen ze ‘Ok Google’, dan gebeurt er niets. Het lijkt een wijdverspreid probleem te zijn, want er wordt geklaagd op Google Support, Reddit, Twitter, het OnePlus-forum en meer plekken.

Het probleem lijkt zich voor te doen op toestellen van verschillende merken die staan ingesteld op verschillende talen. Ook Nederlands wordt genoemd tussen de reacties. Zodra gebruikers de instellingen willen aanpassen, zijn deze grijs en dus onbeschikbaar.

ok google werkt niet

Heb je hier zelf ook last van? Dan ben je dus niet de enige. Een Google-medewerker heeft op het support-forum van de Assistent gemeld dat Google naar het probleem kijkt. Er wordt dus gewerkt aan een oplossing.

Voordat het zover is, komen gebruikers met eigen oplossingen voor het probleem. Zo kan het helpen om alle permissies van de Google-app in te trekken en ze daarna weer in te schakelen. Anderen zeggen dat het helpt om de stem van de Google Assistent te veranderen. Deze oplossing werkt in Nederland helaas niet, aangezien de Nederlandse versie nog maar een enkele stem heeft.

De Google Assistent

De Assistent is sinds vorige week eindelijk in het Nederlands te gebruiken. Je hoeft je toestel dus niet meer op Engels te zetten om vragen te stellen en je slimme huis te besturen. Android Planet staat deze maand in het teken van de spraakassistent. Zo beantwoorden we de tien meestgestelde vragen over de Google Assistent. Ook leggen we uit hoe je jouw naam verandert, zodat de Assistent je anders begroet.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu