Olivetti lanceert maandag OliPad Android-tablet met Tegra 2-processor

olipadOlivetti kennen de meeste mensen van de typemachines. De fabrikant gaat met z’n tijd mee door nu de OliPad aan te kondigden, een 10-inch tablet die op Android draait, voorzien van een NVIDIA Tegra 2-processor. De tablet heeft voor de hand liggende specificaties zoals Android 2.2.2, Wi-Fi, 3G, Bluetooth en een 1,3 megapixel camera. De tablet zal vooral op het bedrijfsleven en overheidsgebruikers worden gericht en zal daarom vooral concurreren met de RIM PlayBook en veel minder met de Apple iPad.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Olivetti’s markt bevindt zich vooral in de zakelijke markt, dus de keuze is logisch. Olivetti’s OliPad heeft een schermresolutie van 1.024 x 600 pixels. Er zit een USB- en een HDMI-poort op. De Italiaanse fabrikant gaat gelijktijdig een Application Warehouse lanceren, met applicaties die speciaal op de doelgroep zijn gericht. De OliPad is vanaf aanstaande maandag te koop voor €399 inclusief BTW.

Meer info: persbericht Olivetti

olipad olivetti tablet

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.