Olympus kondigt smartphone-bril MEG4.0 aan, gaat concurreren met Project Glass

Redactie
5 juli 2012, 14:12
1 min leestijd
Olympus kondigt smartphone-bril MEG4.0 aan, gaat concurreren met Project Glass
Olympus MEG4.0

Olympus heeft vandaag de MEG4.0 aangekondigd, een bril met ingebouwde interface die belangrijke informatie laat zien. Hiermee gaat het bedrijf de concurrentie aan met Google, die al enige tijd werkt aan een soortgelijk idee met Project Glass. De MEG4.0 heeft een QVGA-scherm van 320 bij 240 pixels, die acht uur lang informatie kan tonen. Het scherm gaat iedere drie minuten voor 15 seconden aan om berichten te laten zien. Olympus heeft er voor gekozen om geen camera in de bril te verwerken, zoals Google wel heeft gedaan met Project Glass.

De MEG4.0 kan via een Bluetooth-verbinding aangesloten op verschillende smartphones. Hierdoor zouden bijvoorbeeld SMS-berichten van je Android-smartphone weergegeven kunnen worden op de bril. Een ingebouwde bewegingssensor zorgt ervoor dat de bril altijd weet in wat voor positie jij je bevindt.

Lees verder na de advertentie.

Wat de bril zal gaan kosten en wanneer hij op de markt verschijnt is nog niet duidelijk. Op het moment zou Olympus een prototype aan het testen zijn. Het is opmerkelijk dat ze dit prototype uitgerekend nu aankondigen: een week terug liet Google Project Glass nog zien tijdens Google IO.

Olympus en Google zijn niet de enigen met interesse in draagbare computers: gisteren werd er nog een patent van Apple uit 2006 openbaar gemaakt waarin iets soortgelijks wordt besproken.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu