‘Toekomstige Android-versie kan gesprekken opnemen, doorsturen naar andere simkaart’

Thomas Haenen
15 april 2019, 13:23
2 min leestijd
‘Toekomstige Android-versie kan gesprekken opnemen, doorsturen naar andere simkaart’

Je zou het bijna vergeten, maar smartphones worden soms ook nog gebruikt om te bellen. Met toekomstige Android-versies wordt die belervaring mogelijk beter, onder andere doordat je gesprekken makkelijker kan opnemen.

Lees verder na de advertentie.

Ondersteuning Android gesprekken opnemen in de maak

Het zelf opnemen van telefoongesprekken staat op de planning voor toekomstige versies van Android, zo ontdekte XDA Developers. Een gebruiker van de Android Q-bèta plaatste een aanvraag voor deze feature via de feedback-app, en kreeg daarop een reactie van Google dat hier aan wordt gewerkt.

“Ons ontwikkelteam heeft het toevoegen van een opname-api op hun planning staan. Het is iets dat we graag zouden toevoegen aan een toekomstige versie van Android,” aldus de ontwikkelaar binnen het team. “Echter, door mogelijke beveiligings- en privacybezwaren, is het niet iets dat we al kunnen toevoegen voor de Android Q-release.”

Android Auto-verbeteringen 2019

Het is nog maar de vraag wanneer deze opnameoptie het levenslicht ziet. Bovendien zitten er nogal wat haken en ogen aan het opnemen van telefoongesprekken. Zo is het in veel landen alleen toegestaan een gesprek op te nemen als je vooraf expliciete toestemming hebt van alle gesprekspartners. Mogelijk kiest Google ervoor om in zulke landen de optie automatisch uit te schakelen. In Nederland is overigens geen toestemming van beide kanten nodig.

Slim doorsturen van telefoongesprekken

Daarnaast lijkt Google aan een optie te werken voor het automatisch doorsturen van een telefoongesprek naar andere simkaarten. Als de verbinding matig is op het netwerk van de ene provider, kan je Android-toestel automatisch het gesprek via de andere verbinding laten lopen. Verwijzingen naar deze functie werden ook door XDA Developers ontdekt in de broncode van Android.

De functie is bijvoorbeeld handig voor gebruikers die net over de Duitse grens wonen. Wordt de gebruiker op een dualsim-smartphone gebeld op het Nederlandse nummer, maar is het bereik slecht? Je Android-smartphone zorgt ervoor dat het gesprek verloopt via de andere, Duitse simkaart. Deze optie wordt ‘Smart Forwarding’, of ‘Slim Doorsturen’ genoemd. Deze optie is waarschijnlijk wel onderdeel van Android Q, waarvan in augustus of september de definitieve versie verschijnt. Check ook ons overzicht met de belangrijkste nieuwe features van Android Q.

Lees meer nieuws over Android Q

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu