Onderzoek: zo gebruik je je smartphone (niet) tijdens het daten
Michel van 't Klaphek

Stel: je hebt een afspraakje. Allemaal leuk en aardig, totdat blijkt dat je tafelgenoot continu op haar of zijn telefoon kijkt. Vind je dit irritant? Dan ben je niet de enige.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Onderzoek: gebruik je telefoon niet tijdens afspraakjes

Dat blijkt uit onderzoek van Match, een datingwebsite die met name populair is in de Verenigde Staten. De website ondervroeg 5000 mannelijke en vrouwelijke singles naar hun irritaties tijdens afspraakjes. Maar liefst driekwart vindt het bloedirritant wanneer de ander zonder reden op haar of zijn telefoon kijkt. Ook continu berichten sturen is geen aanrader: maar liefst 66 procent keurt dit gedrag af.

onderzoek smartphones daten

Alhoewel de strijd niet meer zo hevig is als vroeger, toont de enquête dat Android- en iOS-gebruikers nog altijd moeilijk samen door één deur kunnen. Zo werden mensen die met elkaar op stap waren geweest na afloop ondervraagd. Wat blijkt? Android-bezitters wijzen iPhone-gebruikers vijftien keer vaker af dan dates die hetzelfde besturingssysteem gebruiken. Deze verhouding ligt bij iPhone-bezitters zelfs nog hoger: zij wezen hun dates met Android-telefoons maar liefst 21 keer vaker af.

Zo slaagt je date wél

Het oog wil ook wat, zo gaat een eeuwenoud gezegde dat blijkbaar ook opgaat voor telefoons. Wanneer je je oude smartphone meeneemt op een date, heb je minder kans van slagen. 92 procent van de vrouwen zegt enigszins af te knappen op mannen met oudere telefoons. In hoeverre dit voor mannen ten opzichte van vrouwen opgaat, is niet onderzocht.

Wel weten we dat veertien procent van de ondervraagden afknapt op gebarsten telefoonschermen. Hetzelfde percentage irriteert zich aan dates die vergeten zijn hun toetsenbordgeluid uit te zetten.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app,

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.