Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘OnePlus 10 ligt pas maanden na Chinese release in Nederlandse winkels’

Bram Lettenmeijer
18 november 2021, 8:49
2 min leestijd
‘OnePlus 10 ligt pas maanden na Chinese release in Nederlandse winkels’

OnePlus kondigt de OnePlus 10 begin 2022 aan. Volgens geruchten komt de smartphone echter pas maanden na de Chinese release naar de rest van de wereld.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: OnePlus 10 eerste paar maanden alleen in China te koop

De OnePlus 10 en 10 Pro zijn naar verluidt rond maart of april te koop in Nederland en de rest van de wereld. Volgens een nieuw gerucht van Max Jambor liggen de toestellen echter al in januari of februari in de Chinese winkels. OnePlus heeft wel eerder voorgaande modellen als eerst in China uitgebracht, maar het verschil was nooit zo groot.

Een eerdere release in China is niet heel verassend, aangezien OnePlus en zustermerk Oppo veel nauwer zijn gaan samenwerken. Oppo hanteert al jaren een vroege, exclusieve release voor haar smartphones in thuisland China. OnePlus lijkt nu in Oppo’s voetsporen te volgen.

Dat betekent dat we in Nederland (en de rest van de wereld) wat langer moeten wachten op de OnePlus 10. De OnePlus 9 was hier vanaf 23 maart 2021 te koop. Een groot release-verschil ten opzichte van het vorige model is er dus niet. Toch voelt het nét even anders als de toestellen in een ander land al lang verkrijgbaar zijn.

Max Jambor - OnePlus 10-serie

Meer over de OnePlus 10-serie

De OnePlus 10 komt naar verwachting in twee smaken: de reguliere OnePlus 10 en de OnePlus 10 Pro. Het scherm van de Pro wordt vermoedelijk 6,7 inch groot. Beelden verversen zich met maximaal 120 keer per seconde en het scherm krijgt een hoge resolutie van 3216 bij 1440 pixels. 

Er komen varianten met 8GB RAM en 128GB interne opslag en 12GB en 256GB geheugen op de markt. De accu is 5000 mAh groot en de vermoedelijke afmetingen zijn: 163,2 bij 73,6 bij 8,7 millimeter. 

Het toestel wordt uitgeleverd met Android 12. De OnePlus 10 (Pro) wordt daarnaast ook voorzien van een nieuw laagje over Android heen, vanwege de eerdergenoemde samenwerking tussen OnePlus en Oppo. De OxygenOS- en ColorOS-schil worden daarbij samengevoegd, waarbij de pluspunten van beide skins worden gecombineerd.

Lees ook: ‘Renders tonen eerste blik op nieuwe OnePlus 10 Pro’

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe smartphones van OnePlus? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download natuurlijk de gratis Android Planet-app.

Bron afbeelding: OnLeaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu