De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn de OnePlus 10R en Nord 2T: twee betaalbare topsmartphones’

Bram Lettenmeijer
30 maart 2022, 11:04
2 min leestijd
‘Dit zijn de OnePlus 10R en Nord 2T: twee betaalbare topsmartphones’

OnePlus werkt aan twee gloednieuwe toestellen, waarvan meerdere specificaties en renders gelekt zijn. Je leest alles wat je moet weten in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

Renders OnePlus 10R tonen aparte cameramodule

Het Chinese OnePlus zit alles behalve stil. De fabrikant lanceert deze week zijn nieuwste high-end smartphone: de OnePlus 10 Pro. Achter de schermen werkt OnePlus aan allerlei andere toestellen, waaronder de OnePlus 10R en Nord 2T. Renders van de 10R verschenen onlangs op bekende techwebsite 91Mobiles.

De OnePlus 10R lijkt behoorlijk op zijn voorganger, de 9R. De cameramodule krijgt echter ieder jaar een andere layout. Gebruikers houden de verschillende toestellen op die manier uit elkaar. Je zou denken dat iedere camera-indeling inmiddels al bestaat, maar OnePlus heeft even flink gepuzzeld.

OnePlus 10R

Qua specificaties zou de OnePlus 10R een verkapte Realme GT Neo 3 zijn. Het design van beide toestellen lijkt dan ook behoorlijk op elkaar. De 10R heeft een 6,67 inch-scherm met een 120Hz-ververssnelheid. Onder de motorkap vinden we een MediaTek Dimensity 8100-chip met 8GB of 12GB aan werkgeheugen.

De OnePlus 10R heeft een 50 megapixel-hoofdcamera, 8 megapixel-groothoeklens en 2 megapixel-macrocamera. Selfies maken gebruikers met een resolutie van 16 megapixel. Tot slot heeft de OnePlus 10R een 5000 mAh-accu die razendsnel kan opladen. Dit is te danken aan zijn 150 Watt-laadfunctie.

Het toestel komt naar verwachting niet naar Nederland. Zijn voorganger was gericht op Indiase gebruikers. Wel werkt OnePlus mogelijk aan een reguliere 10-smartphone, die qua specificaties en ontwerp erg lijkt op de 10R.

Ook specificaties OnePlus Nord 2T gelekt

Waar de OnePlus 10R een high-end toestel is, werkt de fabrikant natuurlijk ook aan nieuwe smartphones voor het lagere segment. Een van deze toestellen is de OnePlus Nord 2T, de opvolger van de populaire Nord 2. Specificaties van de Nord 2T verschenen onlangs op het Twitter-account van de bekende lekker Yogesh Brar.

De specificaties ogen prima. Het toestel krijgt een 6,43 inch-scherm met een 90Hz-ververssnelheid. We vinden het enigszins jammer dat OnePlus de ververssnelheid niet even heeft opgekrikt naar 120Hz. De Nord 2T draait op een MediaTek Dimensity 1300-chip, die 5G-internet ondersteunt. We verwachten dan ook rappe prestaties van het toestel.

Ben jij benieuwd naar deze nieuwe OnePlus-smartphones? Of ben je van plan om een OnePlus 10 Pro te kopen? Laat het ons vooral even weten in de reacties onder dit artikel. Download daarnaast even de Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Tot slot volg je ons natuurlijk via social media. We zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Meer OnePlus-nieuwtjes:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Nord 2
OnePlus Nord 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu