De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘OnePlus 12 krijgt feller scherm, maar wordt ook duurder’

Mike Peek
15 oktober 2023, 10:12
2 min leestijd
‘OnePlus 12 krijgt feller scherm, maar wordt ook duurder’

De OnePlus 12 krijgt mogelijk een beter scherm dan zijn voorganger. Vooral de helderheid gaat volgens een nieuw gerucht flink omhoog. Het toestel zou daardoor wel duurder worden.

Lees verder na de advertentie.

‘Scherm OnePlus 12 beter af te lezen’

De OnePlus 11 heeft een prima oled-display, maar kan zich niet meten met de vlaggenschepen van andere merken. Daar komt bij zijn opvolger waarschijnlijk verandering in. De doorgaans goed geïnformeerde lekker Digital Chat Station schrijft op het Chinese Weibo dat de OnePlus 12 een veel beter scherm krijgt.

Het zou gaan om een display dat erg op dat van de Oppo Find X6 Pro lijkt. De diagonaal bedraagt 6,82 inch, iets groter dan het 6,7 inch-scherm van de OnePlus 11. Een veel belangrijker verschil is de maximale helderheid. Die zou maar liefst 2600 nits bedragen. Daarmee wordt de OnePlus 12 in één klap twee keer zo helder als zijn voorganger. Zo moet je de smartphone beter af kunnen lezen in de volle zon.

Ter vergelijking: de recent uitgebrachte Google Pixel 8 Pro haalt 2400 nits. In onze review kun je lezen dat dat toestel al een zeer fel display heeft.

OnePlus 12 renders gelekt
Renders van de OnePlus 12

Het scherm van de OnePlus 12 heeft volgens de geruchten een hoge resolutie van 3168 bij 1440 pixels. Het beeld oogt dus erg scherp. De ververssnelheid bedraagt maximaal 120Hz, waardoor de telefoon zeer soepel aanvoelt.

Er is ltpo-techniek aanwezig, die ervoor zorgt dat het toestel de snelheid automatisch terugschakelt wanneer je bijvoorbeeld een e-mail tikt. Zo bespaar je batterijsap.

Hogere prijs, release begin volgend jaar

Veel specificaties van de OnePlus 12 lekten eerder al uit. De smartphone zou draaien op een zeer rappe Snapdragon 8 Gen 3-chip, een grote 5400 mAh-batterij krijgen én over verbeterde camera’s beschikken. Een andere smartphone-insider, Yogesh Brar, denkt dat de prijs van het toestel daardoor omhoog gaat. De OnePlus 11 was met 829 euro nog relatief betaalbaar. Inmiddels haal je hem zelf al voor € 662,- in huis.

We verwachten dat de OnePlus 12 ergens begin volgend jaar in de Nederlandse winkels ligt. Op 19 oktober aanstaande verschijnt eerst nog de OnePlus Open. Dat is de eerste vouwbare smartphone van het bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven? Houd Android Planet dan goed in de gaten. We praten je via onze app en nieuwsbrief bij over de laatste ontwikkelingen. Volg ons ook op Google NieuwsFacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Lees het laatste nieuws over OnePlus:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 12
OnePlus 12

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu