OnePlus 2 krijgt mogelijk fysieke homeknop en QHD-scherm

Gijs Ettes
22 juli 2015, 9:41
1 min leestijd
OnePlus 2 krijgt mogelijk fysieke homeknop en QHD-scherm

De OnePlus 2 is naar verluidt geregistreerd bij de Chinese certificatieautoriteit TENAA. Daarbij zijn ook nieuwe beelden van het toestel opgedoken, waaruit blijkt dat de OnePlus 2 mogelijk wordt voorzien van een fysieke homeknop.

Lees verder na de advertentie.

‘Foto’s tonen OnePlus 2 homeknop’

Al eerder werd bekend dat de OnePlus 2 een vingerafdrukscanner zou krijgen. De kans is aanwezig dat OnePlus deze implementeert in de homeknop, al zou het ook mogelijk zijn dat het bedrijf de scanner naar de achterkant verplaatst, zoals het geval bij bijvoorbeeld de Huawei Ascend Mate 7. De OnePlus One had aan de voorkant enkel virtuele knoppen; het zou dan ook een opvallende  stap zijn als OnePlus besluit om zijn opvolger wel met homeknop uit te rusten.

Op de fora van OnePlus wordt inmiddels flink gediscussieerd over vermeende foto’s van de OnePlus 2 die zouden zijn opgedoken bij TENAA. Zo zou het afgebeelde toestel designelementen van telefoons van Samsung en LG bevatten. Ook vreemd is dat de camera aan de achterkant naar onder is verschoven. Naar verluidt wordt de smartphone van een QHD-scherm voorzien. Zijn voorganger had nog een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels.

OnePlus heeft zelf de afgelopen tijd al het nodige bekendgemaakt over de OnePlus 2, die de flagship killer voor 2016 moet worden. Zo is bevestigd dat de smartphone wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 810-chip en 4GB LPDDR4 werkgeheugen, en is voorzien van een 3300 mAh-accu, usb-c-poort en een vingerafdrukscanner. Geruchten gaan dat het scherm tussen de 5,5 en 5,7 inch meet en dat de smartphone foto’s schiet met een 13 megapixel-camera. Of dat inderdaad het geval is, weten we later deze maand.

Lees meer over de OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Two
OnePlus Two

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu