OnePlus 2 Marshmallow-update: download de bèta
Wouter Nijsen

OnePlus is gestart met een publieke bèta van OxygenOS 3.0 voor de OnePlus 2. Dit nieuwe besturingssysteem is gebaseerd op Android 6.0 (Marshmallow). Iedere OnePlus 2-gebruiker kan de bèta  flashen op het  toestel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

OnePlus 2 Marshmallow-update

De Marshmallow-update voor de OnePlus 2 is al een tijdje in ontwikkeling en nu kunnen gebruikers de nieuwe features testen. Het gaat om een publieke bèta, wat betekent dat iedereen met een OnePlus 2 het updatebestand kan downloaden en installeren. Met de feedback van gebruikers verbetert OnePlus het besturingssysteem, waarna het binnenkort  officieel beschikbaar moet komen.

android marshmallow

De OxygenOS 3.0-bèta is niet over-the-air beschikbaar, maar dien je handmatig op je OnePlus 2 te flashen. Hiervoor dien je het updatebestand (circa 1,1GB) van de OnePlus-website te downloaden en vervolgens een aantal stappen te doorlopen. Het flashen van OxygenOS 3.0 is relatief simpel, op deze pagina vind je uitgebreide instructies.

Houd er rekening mee dat het besturingssysteem nog wel wat bugs bevat. OnePlus benadrukt echter dat OxygenOS 3.0 momenteel al prima als  daily driver te gebruiken is. Wel is het raadzaam om vooraf een back-up van je data te maken. Heb je de bèta geïnstalleerd, dan wordt straks ook de uiteindelijke versie naar je toestel gestuurd.

Dit brengt de update

Als gezegd is OxygenOS 3.0 gebaseerd op Android 6.0 (Marshmallow). Dit betekent dat je de beschikking krijgt over functies als Doze, het handige Google Now on Tap en de mogelijkheid om afzonderlijke app-permissies te beheren. Ook heeft OnePlus zelf de nodige verbeteringen doorgevoerd. Zo is de camera-app volledig vernieuwd, waarbij je nu naar boven of beneden kunt swipen om tussen de foto- en videomodus te schakelen.

Daarnaast brengt de update enkele beveiligingsupdates en andere verbeteringen met zich mee. Verder  zorgt OxygenOS 3.0 ervoor dat de vingerafdrukscanner van de OnePlus 2 veel sneller werkt en de algemene prestaties worden verbeterd. Tot slot is de Instellingen-app aangepast voor de nieuwe app-permissies.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.