De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Geen Nougat voor OnePlus 2’: dit zijn je opties

Erwin Vogelaar
2 juni 2017, 19:45
2 min leestijd
‘Geen Nougat voor OnePlus 2’: dit zijn je opties

De langverwachte OnePlus 2 Nougat-update komt er waarschijnlijk niet aan. Het nog geen twee jaar oude toestel lijkt nu al geen officiële software-updates meer te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 2 Nougat-update niet op komt

De OnePlus 2 krijgt geen update naar Android 7.0 (Nougat). Dit terwijl het toestel nog geen twee jaar oud is. Een supportmedewerker van OnePlus heeft dit in een e-mail bevestigd. In het bericht stelt de medewerker dat het bedrijf stopt met updates voor ‘gedateerde toestellen’. OnePlus heeft nog geen officieel statement gemaakt, maar blijft al tijden opvallend stil rond voortgang van de update. Gebruikers zijn het zat.

oneplus 2 nougat

Bezitters van de OnePlus 2 hebben enkele maanden geleden bijvoorbeeld een Thunderclap-campagne gehouden om de aandacht van OnePlus te krijgen. Met Thunderclap kunnen social media-berichten ingepland worden, waarna ze voor alle deelnemers tegelijk worden gepubliceerd. Ook op het forum van OnePlus wordt er regelmatig om de update gevraagd.

Het gebeurt wel eens dat supportmedewerkers het bij het verkeerde eind hebben, maar de e-mail gecombineerd met de stilte van OnePlus is geen goed teken. Nougat voor de OnePlus 2 is dus niet heel waarschijnlijk. OnePlus wil natuurlijk dat je een nieuw toestel koopt, zoals de OnePlus 5 die binnenkort officieel wordt aangekondigd. Toch is dat niet nodig.

Je kunt namelijk een custom rom installeren, een alternatief besturingssysteem voor het toestel met eigen updates. De keuze komt dan al snel op LineageOS te liggen, de opvolger van het populaire CyanogenMod. LineageOS is een open source besturingssysteem voor Android-toestellen dat gebaseerd is op Android. De nieuwste versie is zelfs gebaseerd op Nougat. Je vindt deze nieuwste versie van LineageOS voor de OnePlus 2 via deze pagina. Ook de custom rom Paranoid Android is een goede optie. De OnePlus 2-versie van Paranoid Android vind je hier. Ben je de weg kwijt, dan vertellen we je meer over custom roms.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Two
OnePlus Two

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu