OnePlus 2 officieel: Snapdragon 810-chip, 3 of 4GB RAM en usb-c-poort

Gijs Ettes
28 juli 2015, 7:20
2 min leestijd
OnePlus 2 officieel: Snapdragon 810-chip, 3 of 4GB RAM en usb-c-poort

OnePlus heeft afgelopen nacht dan eindelijk de OnePlus 2 officieel aangekondigd. Er was al het nodige over de smartphone bekendgemaakt, die vanaf medio augustus  op uitnodiging te koop is vanaf 339 euro.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de OnePlus 2

De presentatie van de OnePlus 2 vond afgelopen nacht (4.00 uur Nederlandse tijd) plaats en was ook met een vr-app te volgen. In aanloop naar de introductie was er al het nodige over de ‘vlaggenschipdoder van 2016’ bekendgemaakt. Zo wisten we al dat de OnePlus 2 zou beschikken over een vernieuwde Qualcomm Snapdragon 810-chip met een 1,8GHz octacore-processor, 3 of 4GB werkgeheugen en een usb-c-poort.

oneplus 2 officieel

Het goedkopere model (339 euro) heeft 16GB opslag en 3GB  LPDDR3 werkgeheugen, het duurdere model (399 euro) beschikt over  64GB opslag en 4GB van het snellere  LPDDR4 werkgeheugen. Beide hebben verwisselbare achterkantjes In tegenstelling tot zijn voorganger beschikt de OnePlus 2 verder over een vingerafdrukscanner aan de voorzijde, die bijvoorbeeld gebruikt kan worden om het toestel te beveiligen. De accu heeft een capaciteit van 3300 mAh en moet ervoor zorgen dat je met gemak het einde van de dag haalt.  Verder is er dualsim-ondersteuning , bluetooth 4.1 en volledige ondersteuning voor het Nederlandse 4G-netwerk. Nfc en micro-sd (voor het uitbreiden van het opslaggeheugen) ontbreken helaas.

oneplus 2 release

OnePlus heeft zijn nieuwe vlaggenschip wederom voorzien van een 5,5 inch-ips-scherm, al is de behuizing iets minder breed en hoog. Wel is het gewicht toegenomen  (van 162 naar 175 gram) en is het toestel iets dikker (9,9 millimeter). Het display  heeft dezelfde resolutie van 1920 bij 1080 pixels, waardoor we verwachten dat de accuduur niet zoveel zal afwijken van die van de OnePlus One. Verder heeft de OnePlus 2 de beschikking over een 13 megapixel-camera met flitser aan de achterzijde en een frontcamera die plaatjes schiet met maximaal 5 megapixels. Standaard draait het toestel op Android 5.1.1 met de OxygenOS-skin van OnePlus.

OnePlus 2 kopen alleen op uitnodiging

Net als de OnePlus One is  ook zijn opvolger aanvankelijk alleen op uitnodiging te koop, en wel vanaf 11 augustus. Om overproductie te voorkomen wordt er nog steeds met het gewraakte invitesysteem gewerkt, maar de productie van het toestel is wel flink opgeschroefd. Daardoor krijgen geïnteresseerden sneller de mogelijkheid om de OnePlus 2 te kopen. Momenteel hebben al meer dan 360.000 mensen zich ingeschreven voor een invite.

oneplus 2 officieel

Er zijn verschillende manieren om aan een OnePlus 2 invite te komen. Je kunt je hier inschrijven, eentje krijgen van een vriend die het toestel heeft gekocht of door mee te doen aan wedstrijden en promoties van OnePlus. Via de fora en sociale media (Facebook, Twitter en Instagram) van de fabrikant wordt informatie over nieuwe invites gedeeld, dus als je interesse hebt is het de moeite waard om deze in de gaten te houden.

→  Zo kom je het snelst aan een OnePlus 2 invite.

Bekijk de aankondiging van de OnePlus 2

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Two
OnePlus Two

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's