OnePlus 2-update voegt 4G-bellen toe, verhelpt bugs

OnePlus heeft een grote update uitgebracht voor de OnePlus 2. De OnePlus 2 OxygenOS 3.5.5-update voegt bellen over 4G toe, verandert een aantal systeem-apps en voegt een reeks overige opties toe.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

OnePlus 2 OxygenOS 3.5.5

De OxygenOS-update voor de OnePlus 2 brengt het toestel wat meer in lijn met de OnePlus 3 en OnePlus 3T. Vooral de toevoeging van VoLTE brengt een grote feature naar het toestel die zijn opvolgers al aan boord hadden. De update bestaat onder de motorkap nog steeds uit Android 6.0 Marshmallow. De update naar Android 7.0 zal pas arriveren bij versie 4 van OxygenOS, die later uit zal komen.

OnePlus 2 OxygenOS 3.5.5

Versie 3.5.5 van OxygenOS heeft meer aan boord dan alleen bellen via 4G. In de batterij-instellingen van het toestel is een nieuwe batterijbesparingsmodus toegevoegd, terwijl in de ontwikkelaarsopties nu een gamingmodus terug te vinden is. Daarnaast heeft de notificatieschakelaar nieuwe opties gekregen en is de interface van OxygenOS in lijn gebracht met de OnePlus 3.

Onder de motorkap werkt de update ook een aantal zaken bij. Zo is er een hele reeks aan bugs verholpen en is de stabiliteit van het besturingssysteem algeheel verbeterd. Bovendien beschikt de OnePlus 2 nu over de nieuwste beveiligingsupdates van Google. De Calculator-, Klok- en Berichten-apps zullen daarnaast vervangen worden door OnePlus-varianten, al zijn de Google-versies gewoon via de Play Store te downloaden.

OnePlus zet een paar kanttekeningen bij de update. Na het bijwerken worden een aantal instellingen van het toestel terug op hun standaardwaarden gezet, waaronder de naam van het toestel, je ringtone en kleurinstellingen voor accenten. Je kunt daarnaast niet meer gemakkelijk terug naar OxygenOS 3.1.0. Hiervoor zul je een speciale versie moeten downloaden via het forum van OnePlus.

OxygenOS 3.5.5 downloaden

De uitrol van de update voor de OnePlus 2 wordt vanaf vandaag geleidelijk uitgerold. Dit gebeurt gefaseerd, waardoor het even kan duren voordat jouw toestel de updatenotificatie weergeeft. Er is geen losse download beschikbaar voor de update: je zult dus even geduld moeten hebben als je de notificatie nog niet hebt gekregen.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.