De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus 2 standaard voorzien van snellere usb-c-poort

Gijs Ettes
23 juni 2015, 6:55
1 min leestijd
OnePlus 2 standaard voorzien van snellere usb-c-poort

De OnePlus 2 is de eerste smartphone die beschikt over een usb-c-poort, zo heeft de Chinese fabrikant bekendgemaakt. OnePlus wil naar eigen zeggen vooroplopen op het gebied van connectiviteit en voorziet daarom  zijn aankomende  vlaggenschip  van de nieuwe poort.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 2 usb-c-poort bevestigd

oneplus 2 usb-c

Usb-c is de vervanger van de micro-usb-poort die we nu nog op de meeste mobiele apparaten aantreffen en brengt een aantal voordelen met zich mee. De eerste is een praktische: aangezien usb-c een symmetrisch ontwerp heeft zonder specifieke boven- en onderkant maakt het niet uit hoe je een stekker in de ingang steekt. Daarnaast zorgt usb-c voor een snellere doorvoer van stroom en data. Dat laatste is mogelijk tot een snelheid van circa 8Gbps (1,25 gigabyte per seconde). Je kunt zowel data verzenden als je toestel opladen, wat eveneens vlot gaat.

OnePlus maakt langzaam maar zeker meer features van zijn aankomende vlaggenschip bekend. Inmiddels weten we dat de OnePlus 2 usb-c krijgt en zal beschikken over een Snapdragon 810-chip van Qualcomm. Die chip moet echter niet oververhit raken, zoals bij andere smartphones die de chip gebruiken. Om dat te bewerkstelligen heeft OnePlus is samenwerking met Qualcomm optimalisaties en verbeteringen doorgevoerd die moeten zorgen dat de Snapdragon 810-chip `koeler dan ooit` werkt.

De OnePlus 2 zou verder voorzien zijn van 3GB aan werkgeheugen, een 5,5 inch-scherm met een full-hd-resolutie en een vernieuwde 13 megapixel-camera. Het toestel draait op het door OnePlus ontwikkelde OxygenOS, dat is gebaseerd op Android. De onthulling van het toestel vindt mogelijk in juli plaats.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Two
OnePlus Two

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu