Handig: Face Unlock-functie komt ook naar OnePlus 3 en 3T

Wouter Nijsen
14 januari 2018, 10:02
2 min leestijd
Handig: Face Unlock-functie komt ook naar OnePlus 3 en 3T

OnePlus-ceo Carl Pei laat weten dat de Face Unlock-feature ook naar de OnePlus 3 en 3T komt. Hierdoor krijgen de oudere toestellen er een snelle ontgrendelingsoptie bij.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 Face Unlock-update

Dat geeft Pei aan in een interview met CNET. De Face Unlock-functie, die we kennen van de OnePlus 5T, is een snelle en makkelijke manier om de smartphone te ontgrendelen. De gezichtsherkenningfunctie is een extra optie naast de vingerafdrukscanner, pincode, het patroon of wachtwoord om de OnePlus 3(T) te ontgrendelen. Face Unlock was eerst exclusief voor de 5T, maar werd later ook naar de OnePlus 5 gebracht. Dat toestel kreeg onlangs ook een update naar Android 8.0 (Oreo). De 3 en 3T zijn al eerder bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie.

oneplus 5t

De feature is veiliger dan de standaard gezichtsherkenning van Android, omdat er ruim 100 gezichtskenmerken worden geanalyseerd. Om te voorkomen dat het systeem gemakkelijk wordt gefopt met bijvoorbeeld een foto, kijkt Face Unlock ook of je gezicht ‘leeft’. Dat klinkt raar, maar zorgt er wel voor dat de feature lastig voor de gek te houden is. Face Unlock is alleen niet zo veilig als de vingerafdrukscanner en kan daarom niet worden gebruiken met bijvoorbeeld je bank-app. Lees onze OnePlus 5T review voor meer informatie.

Over de OnePlus 3 en 3T

De OnePlus 3 werd in juni 2016 aangekondigd en ongeveer een halfjaar later opgevolgd door de 3T. Hoewel beide toestellen officieel niet meer verkrijgbaar zijn, kunnen ze anno 2018 nog prima meekomen. De telefoons hebben een krachtige processor, voldoende werkgeheugen en opslag en een scherp 5,5 inch-scherm. Bovendien beschikken ze over de handige Dash Charge-functie, waarmee de accu vlot wordt opgeladen.

Afgelopen november werden de toestellen bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo), dat enkele fijne features introduceert. Denk hierbij aan de picture-in-picture-modus, de optie om wachtwoorden automatisch in te vullen, notificatiekanalen en verbeteringen die de opstartsnelheid van Android omhoog schroeft. Ook nieuw is een slim selectiesysteem, waarbij Android acties voorstelt na het selecteren van tekst. Oreo is hoogstwaarschijnlijk de laatste grote update voor de 3(T); de telefoons kregen eerder al Android 7.0 (Nougat) en draaiden bij de release op Android 6.0 (Marshmallow).

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu