De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus 3 Android 7.0-update vanaf eind dit jaar beschikbaar

Thomas Haenen
11 november 2016, 8:57
2 min leestijd
OnePlus 3 Android 7.0-update vanaf eind dit jaar beschikbaar

Bezitters van de OnePlus 3 kunnen nog voor het einde van het jaar aan de slag met Android 7.0 Nougat. Een voorlopige versie van de software moet binnenkort uitgerold orden.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 Android 7.0-update

OnePlus brengt uiterlijk eind 2016 een voorlopige versie van de Android 7.0-update uit voor de OnePlus 3, zo belooft de fabrikant tegen Engadget. Het gaat dan om een zogenaamde ‘Community’-update, die mogelijk nog over bugs en andere kleine problemen beschikt. De definitieve software zal vervolgens begin 2017 verschijnen.

Ook voor OnePlus 2-eigenaren is er goed nieuws. Het vlaggenschip uit 2015 kan ook nog een update naar Nougat verwachten. Wanneer die verschijnt is nog onbekend. Vermoedelijk gebeurt dat in de loop van 2016.

oneplus 3 preview

Heb je een ander toestel van de Chinese fabrikant, dan val je waarschijnlijk buiten de boot. De inmiddels 2,5 jaar oude OnePlus One wordt vermoedelijk niet meer van verdere updates voorzien. De OnePlus X, die iets recenter is maar over grotendeels dezelfde hardware geschikt, hoeft voorlopig ook geen update te verwachten. Dat is geen grote verrassing: het toestel ontving pas nét Android 6.0, vrijwel een jaar nadat Google de update introduceerde.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0-update

Meer over Android 7.0

Android 7.0 Nougat introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijkertijd in beeld kunt brengen. Ook is Doze verbeterd, waardoor er minder accu wordt verbruikt in stand-by. Het is onbekend of OnePlus zelf nog nieuwe features gaat implementeren in OxygenOS, de eigen Android-interface van de fabrikant.

Volgens de laatste geruchten onthult OnePlus in de loop van volgende week een nieuw toestel. Het zou gaan om de OnePlus 3T, een variant op het huidige vlaggenschip. Het nieuwe model beschikt onder andere over een krachtigere Snapdragon 821-chip en een lichtverbeterde camera. Wel is de 3T mogelijk enkele tientjes duurder dan de OnePlus 3.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Three
OnePlus Three

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu