De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus 3 en 3T krijgen update naar Android O

Wouter Nijsen
31 mei 2017, 14:20
2 min leestijd
OnePlus 3 en 3T krijgen update naar Android O

Langzaam maar zeker wordt duidelijk welke smartphones een update krijgen naar Android O. Ook de OnePlus 3 en 3T worden bijgewerkt naar de nieuwe versie.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 Android O-update op komst

Dat meldt OnePlus-ceo Pete Lau op Twitter. De OnePlus 3 en OnePlus 3T behoren tot de eerste groep smartphones waarvan duidelijk is dat ze worden bijgewerkt naar Android O. Daarnaast ligt het voor de hand dat de OnePlus 5, die deze zomer verschijnt, een update krijgt. Lau meldt op Twitter niets over de OnePlus 2, waardoor het onwaarschijnlijk is dat deze telefoon ook wordt bijgewerkt. Het toestel wacht bovendien nog steeds op een update naar Android 7.0.

android o google i/o aankondigingen

Met het nieuws komt OnePlus de belofte na om zijn huidige vlaggenschepen van grote updates te (blijven) voorzien. De OnePlus 3 verscheen medio vorig jaar en draaide uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow). Een aantal maanden later verscheen de OnePlus 3T, een verbeterde versie met een snellere processor en betere camera. Beide modellen kregen een aantal maanden geleden Android Nougat.

Momenteel werkt de fabrikant hard aan de OnePlus 5, waarvan sowieso bekend is dat hij ergens deze zomer verschijnt. Het toestel beschikt naar verwachting over een Snapdragon 835-chip, 6GB RAM, 128GB opslagruimte en een 5,5 inch-scherm.

Dit is nieuw in Android O

Android O is – net als zijn voorgangers – een update die het besturingssysteem vooral achter de schermen flink verbetert. Zo maakt O het opstarten van je smartphone dubbel zo snel en wordt het accuverbruik van apps op de achtergrond beperkt. Bovendien zorgen diverse verbeteringen dat apps sneller opstarten en soepeler lopen.

Nieuw in Android O zijn de zogeheten notificatiekanalen, waarmee je meer controle krijgt over de meldingen op je telefoon. Gebruikers kunnen instellen dat ze van bepaalde onderdelen binnen een app notificaties ontvangen, waarbij het mogelijk wordt om meldingen te snoozen. Meer lees je in ons overzicht met Android O-verbeteringen.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Three
OnePlus Three

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu