Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Verrassing: OnePlus 3(T) krijgt Android P-update, op één voorwaarde

Michel van 't Klaphek
30 juli 2018, 19:07
2 min leestijd
Verrassing: OnePlus 3(T) krijgt Android P-update, op één voorwaarde

Het is een mooie dag voor OnePlus 3– en OnePlus 3T-bezitters. Alhoewel beide toestellen ongeveer twee jaar oud zijn, krijgen ze alsnog de felbegeerde update naar Android 9.0 (P). Deze verrassing heeft echter wel een prijskaartje.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 Android P-update op komst

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op haar officiële forum. De update komt enigszins uit de lucht vallen omdat beide smartphones niet meer de nieuwste zijn. De OnePlus 3 kwam uit in juni 2016, terwijl de 3T in november van dat jaar verscheen.

Beide toestellen draaien momenteel op Android 8.0 (Oreo). Jammerlijk genoeg worden ze direct geüpdatet naar Android 9.0, waardoor versie 8.1 compleet wordt overgeslagen. Met andere woorden: de ene update maakt plaats voor de andere.

OnePlus 3-Android P update

“Na intern overleg hebben we ervoor gekozen om de toestellen direct naar Android P te updaten. Op die manier kunnen OnePlus 3(T)-bezitters direct aan de slag met veel meer nieuwe functies”, zo geeft het bedrijf aan.

Het is nog niet bekend wanneer de update uitrolt. Wel weten we dat als het zo ver is, de OnePlus 6 als eerst wordt geüpdatet. Vervolgens worden de OnePlus 5 en 5T bijgewerkt en pas daarna is de 3(T) aan de beurt.

Lees ook: Overzicht: deze toestellen krijgen de Android P-update

Dit is er nieuw in Android P

Android 9.0 introduceert enkele toffe, nieuwe functies. Zo kun je je toestel bedienen met gebaren (gestures) in plaats van de traditionele navigatieknoppen. Daarnaast wordt de beveiliging van je toestel opgekrikt, bijvoorbeeld door de toegang van apps tot jouw persoonlijke gegevens te beperken.

Tot slot zijn notificaties voortaan een stuk rijker. Je kunt bijvoorbeeld direct reageren op binnenkomende berichten met de nieuwe ‘smart replies’. Ook kun je bijvoorbeeld binnenkomende foto’s direct bekijken, zonder de app in kwestie te hoeven openen.

→ Lees verder over de nieuwe functies in ons Android P-overzicht

Als eerst weten wanneer Android P uitrolt voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T? Download dan onze app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte!

Bron afbeelding: OnePlus Forum
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu