Android Pie-update voor OnePlus 3 en 3T nu beschikbaar

Rens Blom
22 mei 2019, 15:00
2 min leestijd
Android Pie-update voor OnePlus 3 en 3T nu beschikbaar

De langverwachte, definitieve Android 9.0 (Pie)-update voor de OnePlus 3 en 3T is nu beschikbaar. In dit artikel zetten we alle verbeteringen en vernieuwingen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Hoe zit het ook alweer?

De Pie-update voor de OnePlus 3 en 3T is een bijzonder verhaal. De smartphones werden in juli 2016 geïntroduceerd met Android 6.0 (Marshmallow). OnePlus gaf de toestellen – zoals beloofd – twee Android-updates naar respectievelijk Android 7.0 (Nougat) en 8.0 (Oreo). Dat leek het eindstation voor de 3(T). In juli 2018, toen Android 9.0 (Pie) bijna uitkwam, liet OnePlus weten dat de software-update ook naar de OnePlus 3 en 3T zou komen. Een derde update dus, wat bijzonder is omdat bijna alle duurdere Android-smartphones twee updates krijgen.

OnePlus hoopte oorspronkelijk de Pie-update nog voor de jaarwisseling uit te rollen, maar kwam daar later op terug. De fabrikant had om niet nader genoemde reden(en) ‘meer tijd’ nodig. Vorige maand verscheen de eerste Android Pie-bèta voor de OnePlus 3 en 3T, wat erop duidde dat de definitieve update bijna klaar was. Dat moment is nu aangebroken.

oneplus 5 geruchten

OnePlus 3(T) ontvangt Android Pie-update

De software-update tilt de OnePlus 3(T) van Android 8.0 (Oreo) naar versie 9.0 (Pie). Dit betekent dat je profiteert van allerlei verbeteringen, waaronder rijkere notificaties en en ander instellingenscherm. Je kan je toestel nu ook bedienen met gebaren in plaats van navigatieknoppen. De software geeft je ook meer controle over je privacy en je telefoongebruik. Lees of bekijk alle vernieuwingen in onze (video)review van Android Pie.

Naast de standaard Android Pie-functies heeft OnePlus zelf ook een aantal verbeteringen doorgevoerd. Je vindt ze hieronder.

  • Beveiligingsupdate van april 2019;
  • Nieuwe niet-storen-modus met meer aanpassingsmogelijkheden;
  • Nieuwe Gaming mode 3.0;
  • Nieuwe ‘tekst notificatiemodus’;
  • Ondersteuning toegevoegd voor externe bel-apps;
  • Integratie met Google Duo;
  • Cameraverbeteringen;
  • Google Lens-modus geïntegreerd in de camera-app.

Pie is het eindstation voor de OnePlus 3(T)

De OnePlus 3 en 3T hebben met Android Pie hun derde en laatste update ontvangen. De toestellen worden niet bijgewerkt naar Android 10.0 (Q), dat in het najaar verschijnt. Of de OnePlus 5 en 5T een Android Q-update krijgen, is nog niet bekend. Een OnePlus-woordvoerder kan hier geen informatie over verstrekken. De OnePlus 6, 6T, 7 en 7 Pro krijgen gegarandeerd Android Q. Je kan een testversie van Android Q zelfs al installeren op de smartphone.

Heb jij de Android Pie-update al binnen op je OnePlus 3 of 3T? Laat het weten in de reacties.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu