De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 3 en 3T krijgen Android Pie-bèta: zo kun je ‘m downloaden

Wouter Nijsen
18 april 2019, 10:48
3 min leestijd
OnePlus 3 en 3T krijgen Android Pie-bèta: zo kun je ‘m downloaden

De definitieve Android Pie-update voor de OnePlus 3 en 3T laat nog even op zich wachten, maar je kunt al wel aan de slag met een testversie. De update brengt veel nieuwe features met zich mee en in dit artikel lees je hoe je ‘m downloadt en installeert.

Lees verder na de advertentie.

Download de OnePlus 3 Android Pie-bèta

Een aantal maanden geleden werd aangekondigd dat de OnePlus 3 en 3T, die in 2016 verschenen, worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Opvallend, want de smartphones kregen al twee grote versie-updates (naar Nougat en Oreo) en bij de meeste smartphones stopt het daar. Het komt niet vaak voor dat een Android-toestel drie grote upgrades krijgt, tenzij je over een Pixel-telefoon beschikt.

oneplus 3 android pie beta

Hoewel OnePlus nog tijd nodig heeft om de Pie-update helemaal af te maken voor de OnePlus 3(T), is wel een testversie vrijgegeven. Het gaat om een zogeheten Community Beta, die in principe iedere gebruiker kan installeren om de nieuwe features alvast te testen.

Het updaten gaat niet automatisch, maar je moet het installatiebestand handmatig op je OnePlus-telefoon zetten. Dat klinkt ingewikkeld, maar het proces valt in de praktijk mee. Volg de stappen hieronder.

  1. Ga op je pc of Mac naar het OnePlus-forum en download daar de nieuwste bètaversie voor je OnePlus 3/3T;
  2. Wacht tot de download is voltooid en sluit alvast je OnePlus 3/3T aan op je computer met een usb-kabel. Gebruik je een Mac(Book), zorg dan ook dat je Android File Transfer hebt geïnstalleerd. Hiermee zet je later het installatiebestand op je telefoon;
  3. Als het downloaden is voltooid, dien je het bestand (dit is een zip-bestand) te kopiëren naar je toestel. Let op: zorg dat je ‘m in de hoofdmap van je toestel zet. Verplaats ‘m dus niet naar ‘Downloads’ of een ander mapje;
  4. Je kunt je OnePlus 3/3T weer loskoppelen van je pc. Open vervolgens de Instellingen van je telefoon en ga naar ‘Systeem > Systeemupdates’. Dit is het menu waar je normaliter over-the-air updates ziet verschijnen;
  5. Omdat je een bètaversie handmatig gaat installeren, dien je rechtsboven op het tandwieltje te tikken. Kies vervolgens voor ‘Lokale upgrade’ en selecteer het zip-bestand dat je net naar je OnePlus-smartphone hebt gekopieerd;
  6. Doorloop het installatieproces en na een aantal minuten kun je aan de slag met Android Pie op je OnePlus 3(T)!

Nieuw in Android Pie

Android Pie-update introduceert veel verbeteringen, zoals rijkere notificaties, een mooier instellingenscherm, de gebarenbediening en Adaptive Battery en Adaptive Brightness om de accuduur te verbeteren. OnePlus heeft zijn speciale gamemodus ook uitgebreid met ondersteuning voor tekstberichten en meldingen. De testversie bevat tevens de beveiligingsupdate van april 2019, zodat de telefoon beschermd is tegen kwetsbaarheden in Android.

Veel fabrikanten hebben inmiddels een Android Pie-update uitgebracht voor hun smartphones. Zo draait bijna de volledige line-up van Nokia op de nieuwste versie, terwijl Samsung nog een aantal budgettelefoons moet bijwerken. Later dit jaar wordt Android Q verwacht. Wacht je nog op een Pie-update? Check dan het Android Pie update-overzicht dat we regelmatig bijwerken.

Wil je weten wanneer de definitieve Android Pie-update voor de OnePlus 3(T) beschikbaar is? Volg onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om een notificatie te krijgen!

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu