Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

6 zaken die we tot nu toe weten over de OnePlus 3

Wouter Nijsen
12 mei 2016, 12:01
3 min leestijd
6 zaken die we tot nu toe weten over de OnePlus 3

De afgelopen weken is het nodige over de OnePlus 3 gelekt. Maar wat weten we nu eigenlijk over het aanstaande toptoestel? Tijd voor een tussenstand.

Lees verder na de advertentie.

De belangrijkste OnePlus 3 geruchten op een rijtje

Hoewel OnePlus nog maar weinig heeft verteld over de OnePlus 3, volgen de geruchten elkaar in rap tempo op. Het toestel wordt flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en biedt weer uitstekende specs voor een lage prijs. Daarnaast heeft de smartphone mogelijk enkele unieke functies. Android Planet zet alle verwachte features hieronder op een rijtje.

1. Snapdragon 820 met 4GB RAM

Zoals we van OnePlus gewend zijn, voorziet het bedrijf zijn nieuwe vlaggenschip  van de nieuwste  mobiele hardware. Naar verluidt beschikt de OnePlus 3 over een Snapdragon 820-chip met 4GB aan RAM, waardoor zware applicaties en grafische intensieve games vloeiend draaien. Voor apps en media is waarschijnlijk 32GB aanwezig, al verschijnt er misschien  ook een 64GB-versie, die tevens 6GB aan werkgeheugen heeft. Ook een usb-c-poort lijkt aannemelijk.

oneplus 3 prijs

Het is echter  de vraag welke kritiekpunten van de OnePlus 2  worden opgelost. De `vlaggenschipdoder` van vorig jaar had geen uitbreidbaar geheugen en kon niet draadloos of snel worden opgeladen. Ook  ontbrak nfc voor draadloze betalingen, omdat niemand dat volgens OnePlus zou gebruiken. Wel wordt de camera hoogstwaarschijnlijk verbeterd. De camera aan de achterkant schiet foto’s in 16 megapixel en 4K-video’s, terwijl er een 8 megapixel-frontcamera is voor zelfportretten.

2. Scherm en design

De verwachting is dat OnePlus het een en ander  aan het design van de OnePlus 3 zal veranderen. Hoogstwaarschijnlijk heeft de telefoon een metalen behuizing, waarmee hij  weg heeft van de HTC 10. Aan de achterkant vallen vooral de antennestrepen op, terwijl ook de cameralens iets uitsteekt. Aan de onderkant is een vingerafdrukscanner aanwezig, die hopelijk wat vlotter werkt.

oneplus 3 render

Het scherm blijft volgens de laatste OnePlus 3 geruchten ongewijzigd. De smartphone is voorzien van een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Geen QHD-scherm dus, wat logisch is aangezien OnePlus zijn  telefoons  met een lage prijs  op de markt brengt.

3. Nieuwste versie van OxygenOS

Waar de OnePlus 2 uit de doos draait op OxygenOS 2.2, krijgt zijn opvolger de nieuwste versie van het besturingssysteem, dat is gebaseerd op Android 6.0 (Marshmallow). OxygenOS is een rom die door OnePlus zelf is ontwikkeld en het meest lijkt op stock-Android. Hierdoor oogt en voelt de interface simplistisch en vloeiend aan. OnePlus voegt waarschijnlijk  een aantal functies  toe aan de software, maar het is nog niet bekend  welke dit precies zijn.

android marshmallow

4. Razendsnel  opladen en  grotere accu

Een opvallend gerucht is dat de OnePlus 3 in slechts een kwartier volledig opgeladen zou kunnen worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door het zogeheten `Super VOOC`, een techniek die door Oppo tijdens het Mobile World Congress werd getoond. De hardware van de OnePlus 3 zou standaard geschikt zijn voor de techniek, waardoor de smartphone veel sneller oplaadt  dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7, LG G5 of HTC 10.

oneplus 3 geruchten

De accucapaciteit wordt waarschijnlijk naar 3500 mAh verhoogd. In theorie gaat de OnePlus 3 hierdoor iets langer mee dan de OnePlus 2 (3300 mAh), al moeten we afwachten hoe groot het verschil in de praktijk is.

5. Goedkoper dan voorganger

OnePlus-toestellen staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, en dat zal bij de OnePlus 3 niet anders zijn. Volgens de laatste geruchten gaat de telefoon 1999 yuan kosten, wat omgerekend zo`n 270 euro is. Hiermee is het aanstaande vlaggenschip goedkoper dan de OnePlus 2, die een adviesprijs van 339 euro had. Ter vergelijking: de OnePlus One en OnePlus X kostten bij verschijning 269 euro.

6. Onthulling en release

Carl Pei, mede-oprichter van OnePlus, liet eerder dit jaar in een interview weten dat de OnePlus 3 in juni wordt gelanceerd. De verwachting is dat het bedrijf een speciaal evenement lanceert, die gebruikers kunnen volgen. De onthulling van de OnePlus 2 vond vorig jaar op 27 juli plaats en was geheel in virtual reality te bekijken.

We verwachten dat OnePlus voor zijn nieuwe vlaggenschip weer het gewraakte invitesysteem zal hanteren, al wordt de periode waarin de OnePlus 3 alleen op uitnodiging is te kopen waarschijnlijk ingekort.

Welke vernieuwingen hoop jij te zien in de OnePlus 3? Laat het weten in de comments hieronder.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Three
OnePlus Three

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu