De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus start uitrol Android 8.0 (Oreo) naar OnePlus 3 en 3T

Erwin Vogelaar
19 november 2017, 9:52
2 min leestijd
OnePlus start uitrol Android 8.0 (Oreo) naar OnePlus 3 en 3T

OnePlus start de uitrol van de OnePlus 3 en OnePlus 3T Oreo-update. Android 8.0 is onderdeel van OxygenOS 5.0.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 en OnePlus 3T Oreo-update

Het is zover: Android 8.0 (Oreo) verschijnt voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T. De uitrol voor deze update is namelijk gestart. Oreo is onderdeel van de OxygenOS 5.0-update voor deze toestellen.

Zie je vandaag de update nog niet? Dat kan kloppen. OnePlus stuurt zijn updates namelijk eerst naar een klein aantal gebruikers. In de komende dagen en weken wordt de update vervolgens breder uitgerold. Er is wel een truc om de update zo snel mogelijk te krijgen. Hiervoor moet je een vpn-app gebruiken. Hoe dit werkt, lees je hier: zo download je als eerste OnePlus-updates.

oneplus 3t oreo

Met Android 8.0 krijgt je toestel toegang tot een stapel nieuwe mogelijkheden. Denk aan een picture-in-picture-modus, de mogelijkheid om wachtwoorden automatisch in te laten vullen en een slim selectiesysteem waarbij Android acties voorstelt na het selecteren van een tekst. Ook wordt je smartphone met deze update bijgebracht naar de Android-beveiligingsupdate van september. Hiermee loopt OnePlus dus wel een paar maanden achter.

En de OnePlus 5 dan?

Ben je eigenaar van een OnePlus 5 en wacht je ook op Android 8.0? Dan moet je nog iets langer geduld hebben. OnePlus rolt pas begin 2018 de update uit voor deze smartphone. De OnePlus 5T, die later deze maand verschijnt, heeft ook nog geen Android 8.0. Dit nieuwe toestel moet het nog met Android 7.0 (Nougat) doen.

OnePlus is hiermee dus trager dan menig concurrent. Het bedrijf zegt zijn tijd te nemen om de software eerst grondig te testen. Testen gebeurt onder andere met bètaversies die gebruikers vrij kunnen downloaden. Zo was Oreo al uitgebreid te testen op de OnePlus 3 en 3T via een open bèta. Menig gebruiker wacht echter op de stabiele versie en die wachttijd is nu zo goed als voorbij.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu