De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Waarom de OnePlus 3 nog altijd nauwelijks leverbaar is

Thomas Haenen
12 oktober 2016, 9:15
2 min leestijd
Waarom de OnePlus 3 nog altijd nauwelijks leverbaar is

Zo’n zes maanden na de release is de OnePlus 3 nog altijd nauwelijks leverbaar. Volgens nieuwe geruchten wil de fabrikant binnenkort een OnePlus 3 variant introduceren met aangepaste onderdelen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 opvolger

Bij de aankondiging van de OnePlus 3 deze zomer deed de fabrikant één grote belofte: met de levering zou het wel goed zitten. Eerdere smartphones van OnePlus werden geplaagd door lange levertijden. Om een toestel te bemachtigen hadden consumenten uitnodigingen nodig en moesten ze soms maanden wachten om überhaupt een bestelling te kunnen plaatsen. Voor de OnePlus 3 zouden voor het eerst geen uitnodiging nodig zijn: iedereen kon het toestel vrijwel direct in huis halen.

oneplus 3 review

Hoewel dat in de eerste weken goed leek te gaan, had de fabrikant blijkbaar zijn productie toch nog niet helemaal op orde. In augustus werd een tijdelijke verkoopstop aangekondigd om de voorraden voldoende bij te kunnen vullen. De verkopen werden al snel weer hervat, maar dat bleek te vroeg te zijn. De OnePlus 3-webwinkel meldt dat de gouden variant van het toestel volledig uitverkocht is. De zwarte variant heeft inmiddels een levertijd van meer dan vier weken.

OnePlus 3S

Het amoled-scherm zorgt voor productieproblemen, zo beweren bronnen nu. Toeleveranciers weten niet genoeg schermen te bieden waardoor de productie flink achterloopt op schema. Daarom heeft OnePlus het rigoreuze plan om de OnePlus 3 volledig te schrappen en een nieuwe variant te introduceren, de OnePlus 3S of OnePlus 3 Plus.

Deze OnePlus 3 opvolger zou dan geen amoled-scherm hebben, maar een scherm met lcd-technologie. Mogelijk krijgt daarbij ook de resolutie een upgrade, van Full HD naar QHD. Ook de Snapdragon 820-chip van Qualcomm krijgt een kleine upgrade en wordt vervangen door de iets krachtigere Snapdragon 821. Dat beweert althans GizmoChina. Vooralsnog zijn de geruchten vaag, maar de lange levertijden van de OnePlus 3 suggereren dat de fabrikant stappen zal moeten nemen om toch nog een toestel op voorraad te kunnen hebben.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's