De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 3 ontvangt update met schermverbeteringen en RAM-fix

Wouter Nijsen
4 juli 2016, 15:26
2 min leestijd
OnePlus 3 ontvangt update met schermverbeteringen en RAM-fix

OnePlus rolt de eerste grote update uit naar de OnePlus 3. OxygenOS 3.2.0 brengt onder meer verbeteringen voor het scherm en het RAM-beheer van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de OnePlus 3 update

oneplus 3 update

Kort na de release ontving OnePlus veel kritiek op de manier waarop het scherm van de OnePlus 3 is gekalibreerd. Veel gebruikers vinden het scherm te verzadigd, maar met de nieuwe sRGB-modus moet dit verholpen zijn. Je vindt de modus in de opties voor ontwikkelaars, die je activeert door in de instellingen zeven keer op het buildnummer te tikken.

Daarnaast wordt het RAM-beheer verbeterd. De OnePlus 3 beschikt met 6GB over meer werkgeheugen dan bijvoorbeeld  de Samsung Galaxy S7 en HTC 10  (beide 4GB), maar het RAM-beheer is vrij agressief, wat volgens OnePlus wordt gedaan om stroom  te besparen. In de praktijk betekent dit dat je niet veel meer apps kunt openen dan bij andere smartphones, maar met de update wordt dit iets aangepast.

Verder brengt de update de laatste beveiligingsupdates van Google en worden er diverse problemen opgelost. Zo moet gps beter werken, zijn enkele foutjes in de notificaties verholpen en wordt de camera iets verbeterd. Ook zijn bugs in de klok-, muziek- en galerij-app opgelost. De update weegt zo’n  400MB en wordt de komende 48 uur naar iedereen verstuurd.

Meer over de OnePlus 3

De OnePlus 3 is het derde vlaggenschip van OnePlus en flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo beschikt de telefoon over een metalen behuizing en een verbeterde 16 megapixel-camera. Ook onderhuids is de smartphone goed voorzien. De OnePlus 3 heeft een Snapdragon 820-chip met 6GB RAM en 64GB aan opslagruimte.

Verder is er een 5,5 inch-scherm met een full-hd-resolutie en 3000 mAh-accu. Laatstgenoemde kan door de usb-c-poort en het zogeheten Dash Charging in ongeveer een uur volledig opgeladen. Wil je meer weten over de telefoon? Check dan onze uitgebreide OnePlus 3 review. In de video hierboven bespreken we de belangrijkste features.

De OnePlus 3 kost 399 euro en is verkrijgbaar via de OnePlus-website.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Three
OnePlus Three

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu