Android O is laatste grote update voor OnePlus 3(T)

Erwin Vogelaar
12 augustus 2017, 9:23
2 min leestijd
Android O is laatste grote update voor OnePlus 3(T)

Na Android O ontvangt de OnePlus 3 geen nieuwe Android-versies meer. Samen met de OnePlus 3T moeten deze smartphones het doen met beveiligingsupdates.

Lees verder na de advertentie.

Geen grote OnePlus 3-updates meer na Android O

Eerder dit jaar liet OnePlus met trots weten Android 8.0 (O) naar de OnePlus 3 en 3T te brengen. Nu stelt het bedrijf dat dit de laatste grote update voor deze smartphones wordt. Deze informatie deelde OnePlus in een vraag en antwoord-sessie op zijn eigen forum.

“Android O wordt de laatste Android-versie-update die we uitbrengen voor de OP3/3T”, schrijft communitymanager Oliver Z. “We blijven voorlopig beveiligingsupdates uitbrengen en bieden ondersteuning voor individuele app-updates.”

oneplus 3 review

Naast dit nieuws deelt Oliver ook mee dat het bedrijf stopt met het bètaprogramma voor de OnePlus 3(T) na Android O. Dit is logisch. Als er namelijk geen grote nieuwe update meer wordt uitgebracht, hoeft deze ook niet getest te worden. Het bètaprogramma is na Android O enkel nog beschikbaar voor de OnePlus 5.

Het stopzetten van Android-updates voor de OnePlus 3(T) is vrij vroeg. Deze populaire toestellen zijn namelijk nog niet zo oud. De OnePlus 3 is iets langer dan een jaar verkrijgbaar. De OnePlus 3T is nog geen negen maanden oud. Wel krijgen de twee smartphones in hun levensduur twee grote updates. De toestellen werden verkocht met Android 6.0 (Marshmallow) en kregen later de update naar Android 7.0 (Nougat).

Meer over Android O

Het is nog niet bekend wanneer deze toestellen de update naar Android O ontvangen. Zodra dit gebeurt krijgen de smartphones onder andere toegang tot notificatiekanalen, om beter controle te krijgen over meldingen. Tevens wordt er een picture-in-picture-modus geïntroduceerd en het accugebruik van apps op de achtergrond beperkt.

Als Android P en latere versies van het besturingssysteem verschijnen, dan is het uiteraard wel mogelijk om een custom rom te installeren zoals LineageOS. Dit is een open source besturingssysteem voor Android-toestellen dat gebaseerd is op stock-Android. Leer meer over custom roms.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu