De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 3 verkoop gestopt na introductie OnePlus 3T

Thomas Haenen
17 november 2016, 10:20
2 min leestijd
OnePlus 3 verkoop gestopt na introductie OnePlus 3T

De OnePlus 3 wordt per direct niet meer verkocht. De onlangs onthulde OnePlus 3T neemt de plaats in van het vorige vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 verkoop gestopt

Daarmee heeft de OnePlus 3 een aardig kort leven gehad. Het toestel werd in juni officieel onthuld en is nauwelijks een half jaar later alweer van de markt gehaald. De smartphone was de voorbije weken al nauwelijks leverbaar. In september was er een volledige verkoopstop, in andere weken liep de levertijd soms op tot meer dan drie weken. De OnePlus 3 moet plaats maken voor de OnePlus 3T, die dinsdag officieel onthuld werd.

OnePlus 3 verkoop gestopt

De fabrikant heeft geen verklaring gegeven waarom het vorige toestel uit de verkoop wordt gehaald. Vermoedelijk heeft het te maken met de grote gelijkenissen tussen de OnePlus 3 en de 3T. Zo beschikken de toestellen onder andere over hetzelfde metalen design. Aan de binnenkant zijn enkele kleine verbeteringen doorgevoerd, zoals een krachtigere chip en een grotere accu.

Toch is er één aanzienlijk verschil tussen de twee toestellen: de prijs. Waar de OnePlus 3 voor 399 euro verkocht wordt, heeft de OnePlus 3T een adviesprijs van 439 euro. Het lijkt slechts een verschil van een paar tientjes, maar daardoor kruipt de 3T wel steeds dichter naar de concurrentie. Alternatieven als de Samsung Galaxy S7 en de LG G5 zijn vergelijkbaar geprijsd.

Meer over de OnePlus 3T

De OnePlus 3T behoort tot de eerste smartphones die over een Snapdragon 821-chip beschikt van Qualcomm. De 3T is op vrijwel elk gebied een echte krachtpatser, met een ruime 6GB aan werkgeheugen en minimaal 64GB opslagruimte. Zowel voorop als achterop zit een 16 megapixel-camera.

Het toestel kan vanaf 28 november besteld worden via de site van de fabrikant. Vooralsnog is er alleen een grijze versie beschikbaar; een gouden variant volgt pas op een later moment, aldus OnePlus.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu