De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

OnePlus 3T met 128GB opslag geschrapt, en dit is waarom

Thomas Haenen
9 mei 2017, 9:05
2 min leestijd
OnePlus 3T met 128GB opslag geschrapt, en dit is waarom

De OnePlus 3T is vanaf nu enkel nog met 64GB opslagruimte verkrijgbaar. Een variant met 128GB is geschrapt, mogelijk omdat de OnePlus 5 nadert.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3T 128GB geschrapt

OnePlus heeft tegenover Tweakers bevestigd dat de OnePlus 3T 128GB de ‘end-of-life’-fase heeft bereikt. Dat betekent dat het toestel niet meer geproduceerd wordt, en dat enkel bestaande voorraden nog verkocht worden. Aangezien het model al niet meer besteld kan worden via de site van de fabrikant, lijkt het erop dat het definitief uitverkocht is.

De OnePlus 3T met 128GB opslagruimte werd verkocht voor 479 euro, slechts een paar tientjes meer dan de variant met 64GB. Die is nog altijd verkrijgbaar voor 439 euro en zelfs direct leverbaar.

oneplus 3t 128GB

De oorzaak? Hetzelfde nijpende tekort aan opslagruimte dat ook Huawei en Samsung recentelijk getroffen heeft. OnePlus gebruikt ufs 2.0-opslag, dat oorspronkelijk uit de fabrieken van Samsung kwam, maar niet meer door dat bedrijf geleverd wordt.

De opvolger, UFS 2.1, is echter ook nog beperkt leverbaar omdat Samsung vrijwel de volledige voorraad gebruikt voor zijn eigen Galaxy S8. Daardoor beschikt bijvoorbeeld slechts een deel van de Huawei P10 over snelle ufs-opslag, terwijl een ander deel het met tragere emmc-opslag moet doen. OnePlus blijft vasthouden aan ufs voor al zijn toestellen, maar is daardoor blijkbaar genoodzaakt de 128GB variant te schrappen.

Updates gegarandeerd

In een officiële reactie laat OnePlus weten dat het slechts een kleine fabrikant is, en dat het zich daarom focust op slechts één versie van zijn toestel. Overigens hoeven bestaande bezitters van deze OnePlus 3T-variant nergens voor te vrezen. De fabrikant benadrukt dat updates ook voor deze versie blijven verschijnen.

Mogelijk heeft het ook te maken met de aanstaande introductie van de OnePlus 5. Het nieuwe toestel verschijnt deze zomer, en is dus mogelijk al voorzichtig in productie. Door deze OnePlus 3T-variant te schrappen, komt er meer productiecapaciteit vrij.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu