De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

5 zaken die we al weten over de OnePlus 3T

Thomas Haenen
15 november 2016, 14:55
3 min leestijd
5 zaken die we al weten over de OnePlus 3T

Het lijkt er steeds meer op dat de OnePlus 3T later deze maand officieel onthuld wordt. Maar wat weten we nu al over deze krachtigere opvolger van de OnePlus 3?

Lees verder na de advertentie.

1. OnePlus 3T geruchten: vervanger voor de OnePlus 3?

De OnePlus 3 is maar een paar maanden oud, maar toch krijgen we mogelijk binnenkort al een opvolger. De laatste weken horen we steeds meer geruchten vanuit de Chinese fabrikant die suggereren dat een nieuw model onderweg is. Niet alleen de teasers, maar ook andere factoren lijken dat te ondersteunen.

Zo is de OnePlus 3 al tijden erg moeilijk leverbaar. In september was er een volledige verkoopstop zodat de fabrikant voldoende voorraad kon produceren voor het najaar, maar dat lijkt weinig geholpen te hebben. De gouden variant van het toestel wordt helemaal niet meer geleverd, de zwarte variant heeft in de voorbije maand herhaaldelijk een levertijd van meer dan drie weken gehad. Dat suggereert dat de fabrikant een andere variant heeft klaarstaan: waarom anders zo onduidelijk zijn over het huidige model?

2. Scherm: toch nog amoled?

Een van de redenen waarom de productie van de OnePlus 3 zo lastig zou lopen: levertekorten van het amoled-beeldscherm dat de fabrikant gebruikt. De OnePlus 3T zou daarom overschakelen naar lcd. Dat is iets makkelijker te produceren, waardoor de productie opgevoerd kan worden.

oneplus 3 review

Het nadeel is dat amoled in vrijwel elk opzicht betere beelden biedt. Amoled-schermen zijn kleurrijker en bieden een beter contrast. Omdat zwarte pixels geen stroom vereisen met amoled, zijn deze schermen bovendien energiezuiniger en gaat de accu langer mee. OnePlus zelf ontkent dat het in de nabije toekomst overstapt naar lcd, dus wellicht blijft amoled toch nog behouden. De laatste dagen horen we steeds meer geruchten dat amoled blijft; laten we het hopen!

3. Hardware: krachtigere Snapdragon 821-chip

Wat wel verbeterd wordt: de prestaties. De Snapdragon 820-chip die in het huidige model zit wordt waarschijnlijk vervangen door de nieuwe, krachtigere Snapdragon 821-chip. Dat lijkt chipmaker Qualcomm zelf ook al te suggereren met een tweet.

De Snapdragon 821 biedt zo’n 10 procent betere prestaties. Daardoor zouden apps en games weer een tikkeltje soepeler moeten lopen. Ook wordt het accuverbruik licht beperkt. Aangezien de OnePlus 3T een grotere accucapaciteit heeft volgens verschillende bronnen (3300 mAh in plaats van 3000 mAh) rekenen we op een aantal extra uren zonder opladen.

4. Camera: ander diafragma, evenveel megapixels

Er staat mogelijk nog een andere kleine aanpassing op de planning: de camera. Achterop zit straks nog steeds een 16 megapixel-camera, maar met een aangepast diafragma. Nu is dat f/2.0, straks wordt dat f/1.7. Doorgaans geldt dat hoe lager het diafragma is, hoe beter de beeldkwaliteit. Vooral in situaties met weinig licht kan de nieuwe camera mogelijk sneller scherpstellen en betere beelden bieden.

oneplus 3 review

5. Prijs: bijna een kwart duurder

Misschien wel het meest opmerkelijke gerucht is dat de OnePlus 3T fiks duurder wordt dan het huidige. Het toestel zou een adviesprijs meekrijgen van 480 euro, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass. Dat is een prijsstijging van bijna een kwart ten opzichte van de 400 euro die voor de OnePlus 3 wordt gevraagd.

OnePlus begon een aantal jaren geleden als prijsvechter. De eerste smartphone van de fabrikant kostte minder dan 300 euro, fors goedkoper dan andere smartphones met vergelijkbare specificaties. Met een adviesprijs van 480 euro zit de OnePlus 3T echter in de buurt van zijn concurrentie. Zo kun je een Galaxy S7 met cashback op dit moment al voor zo’n 500 euro vinden. Dan krijg je een hogere resolutie en een waterdicht design. We zijn benieuwd hoe OnePlus deze hogere prijs gaat verantwoorden.

OnePlus 3T releasedatum

De OnePlus 3T wordt hoogstwaarschijnlijk op 15 november aangekondigd. Wanneer er meer over het toestel bekend is, dan lees je dat uiteraard op Android Planet.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu