Probeer nu Android 8.0 op de OnePlus 3 en 3T

Erwin Vogelaar
14 oktober 2017, 18:32
2 min leestijd
Probeer nu Android 8.0 op de OnePlus 3 en 3T

Via een nieuwe Open Beta voor OxygenOS, kun je nu Android 8.0 (Oreo) uitproberen op je OnePlus 3 en OnePlus 3T.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 Android Oreo-bèta nu te downloaden

Je hoeft niet meer te wachten op Android 8.0 (Oreo) voor de OnePlus 3(T). De eerste open bèta is namelijk te downloaden met OxygenOS Open Beta 25 voor de OnePlus 3 en Open Beta 16 voor de OnePlus 3T.

Met Android 8.0 krijgt het toestel plots een stapel nieuwe functies. Denk aan een picture-in-picture-modus om apps in een klein schermpje over een andere app te plaatsen. Ook kun je wachtwoord-apps gebruiken om automatisch je inloggegevens in te vullen en weet Android wat je nodig hebt bij het selecteren van tekst.

oneplus 3 android oreo

Omdat het hier om bètasoftware gaat, zal nog niet alles soepel draaien. Ook kom je mogelijk bugs tegen. Downloaden en installeren van deze bèta is dus op eigen risico. Bekende mankementen zijn onder andere dat de vingerafdrukscanner trager reageert en dat zowel nfc als bluetooth minder stabiel zijn.

OxygenOS Open Beta 25 downloaden

Bij OnePlus moet je bètaversies wel handmatig installeren op je smartphone. Deze versie wordt namelijk alleen als over-the-air-update uitgerold als je al een Open Beta-versie draait. Heb je dit niet, dan ga je naar de downloadpagina van OnePlus en zoek je daar naar Oxygeon OS Open Beta 25 (voor de OnePlus 3) of 16 (voor de OnePlus 3T).

Bevalt de bèta toch niet goed? Dan kun je niet zomaar terug naar een oude versie. Hiervoor moet je namelijk je smartphone wissen en de oude versie opnieuw installeren. Denk dus goed na voordat je de bèta installeert.

Nieuwste stabiele versie

Sinds eind vorige maand kun je op deze toestellen ook via de stabiele versie van OxygenOS met nieuwe functies aan de slag. Specifiek enkele mogelijkheden die geïntroduceerd zijn voor de OnePlus 5. Zo is er een niet storen-modus voor games, een schema voor de nachtmodus en kun je een watermerk van OnePlus aan je foto’s toevoegen. Het handigste is dat je een overzicht van je notificaties in beeld krijgt bij het optillen van je toestel.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu