De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OxygenOS 4.5-update voor OnePlus 3 en 3T introduceert nieuwe features

Thomas Haenen
27 september 2017, 8:26
2 min leestijd
OxygenOS 4.5-update voor OnePlus 3 en 3T introduceert nieuwe features

Bezitters van de OnePlus 3 en 3T kunnen nu aan de slag met een update die features van de OnePlus 5 toevoegt, zoals een Do Not Disturb-mode voor games.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 en OnePlus 3T OxygenOS 4.5-update

OnePlus 3T OxygenOS 4.5-update

Het Chinese bedrijf is begonnen met de uitrol van OxygenOS 4.5 voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T. De update wordt geleidelijk uitgerold en je krijgt automatisch een notificatie zodra je aan de beurt bent. Eventueel kun je handmatig op de beschikbaarheid checken door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te zoeken. Het installatiebestand is 197MB groot. Heb je een kleine databundel, dan kun je hem dus beter via een wifi-verbinding binnenhalen.

Na installatie beschikken gebruikers over een hoop features die al een tijdje op de OnePlus 5 beschikbaar zijn. Zo kun je een niet storen-modus activeren voor games, zodat er geen notificaties in beeld verschijnen terwijl je iets speelt. Ook kun je een schema activeren voor de nachtmodus en een Shot on OnePlus-watermerk toevoegen aan je foto’s. Grootste toevoeging is waarschijnlijk het ‘Lift up display’: als je het toestel optilt verschijnt een overzicht van je notificaties in beeld.

Tot slot zijn er tal van kleine verbeteringen en aanpassingen doorgevoerd. Het OnePlus Slate-lettertype is beschikbaar, je kunt de internetsnelheid tonen in de notificatiebalk en er zijn nieuwe achtergronden toegevoegd. De telefoon-app heeft een aangepaste interface en er is nu een Secure Box-optie om privébestanden in te bewaren en beschermen. Ook zegt OnePlus de accuduur te hebben aangepakt.

Android 8.0-update

Beide smartphones krijgen later dit jaar of begin volgend jaar nog een update naar Android 8.0 (Oreo), zo heeft OnePlus al toegezegd. Oreo introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor video’s. Ook nieuw zijn notificatiekanalen, waarmee je beter kunt filteren welke notificaties een app je wel en niet mag sturen. Wanneer Android 8.0 precies verschijnt voor OnePlus-smartphones is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu