OnePlus 3T definitief niet meer verkrijgbaar

Thomas Haenen
16 juni 2017, 10:55
1 min leestijd
OnePlus 3T definitief niet meer verkrijgbaar

De OnePlus 3T is niet meer verkrijgbaar, waardoor het toestel al na slechts zes maanden van de markt verdwijnt. Met de OnePlus 5 in aantocht heeft de Chinese fabrikant even geen enkele smartphone te koop.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3T uitverkocht

Eerder deze maand kwam het nieuws naar buiten dat OnePlus 3T-productie werd stopgezet. De laatste voorraden zouden nog verkocht worden, maar nieuwe toestellen waren niet meer in de maak. Een opmerkelijke aankondiging, omdat de 3T pas sinds november vorig jaar verkrijgbaar is. Dat betekent dat de totale levensduur van het toestel slechts een half jaar is.

OnePlus 3T uitverkocht

Dit is opvallend kort, aangezien andere fabrikanten hun vlaggenschepen vaak nog jaren blijven verkopen. Zo kun je bij Samsung nog altijd terecht voor de inmiddels ruim twee jaar oude Galaxy S6. Oudere smartphones zakken fors in prijs, wat ze aantrekkelijker maakt voor consumenten die niet het nieuwste van het nieuwste nodig hebben. OnePlus schrapt zijn ‘oude’ smartphones echter zodra een nieuw toestel verschijnt, waardoor er geen kans is om een goedkoper model in huis te halen.

Oorzaak: OnePlus 5

OnePlus geeft niet direct een verklaring voor het opmerkelijke besluit, maar het ligt voor de hand dat het te maken heeft met de OnePlus 5. Dat volgende vlaggenschip wordt aanstaande dinsdag (20 juni) officieel gepresenteerd. Net als eerdere smartphones van het bedrijf wordt de OnePlus 5 waarschijnlijk alleen via de eigen website verkocht.

Volgens de laatste geruchten beschikt de OnePlus 5 over een metalen behuizing die veel weg heeft van de iPhone 7. Achterop zit een dubbele camera, aan de binnenkant is een Snapdragon 835-chip, 8GB aan RAM en 128GB opslagruimte te vinden. Ook zou de OnePlus 5 nog sneller opladen dan de 3T.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu