Verkoop OnePlus 3T al na een half jaar gestopt

Thomas Haenen
26 mei 2017, 8:55
2 min leestijd
Verkoop OnePlus 3T al na een half jaar gestopt

De OnePlus 3T wordt niet meer geproduceerd, zo heeft de fabrikant laten weten. Het toestel wordt al na slechts een half jaar geschrapt.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3T verkoop stopt per direct

Je kunt de 3T nu nog bestellen via de site van OnePlus, maar zodra die voorraad op is stopt de verkoop. Een medewerker heeft op het OnePlus-forum aangegeven dat de productie van de 3T gestopt is en niet meer hervat wordt. Dit is dus je allerlaatste kans om de 3T nog in huis te halen.

OnePlus geeft geen uitleg over waarom de productie van het toestel gestopt wordt. Vermoedelijk heeft het vooral te maken met de introductie van de OnePlus 5. Dit nieuwe vlaggenschip is vanaf deze zomer verkrijgbaar. Mogelijk schrapt OnePlus de 3T om productiecapaciteit vrij te maken voor het nieuwe toestel.

OnePlus 3T verkoop

Door het besluit zijn er binnenkort tijdelijk helemaal geen nieuwe OnePlus-smartphones verkrijgbaar. De fabrikant haalt zijn oude toestellen altijd al gauw na de introductie van een nieuw model uit de verkoop. De OnePlus 2 en OnePlus 3 zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar en nu wordt ook de 3T weggehaald. Wanneer de OnePlus 5 precies verschijnt is nog onbekend.

Huidige bezitters van de OnePlus 3T hoeven zich overigens geen zorgen te maken. De fabrikant laat weten dat het toestel de komende tijd gewoon software-ondersteuning blijft krijgen. Hoe lang die ondersteuning precies voortduurt is onduidelijk, maar dat het toestel later dit jaar in ieder geval naar Android O wordt bijgewerkt ligt voor de hand.

De keuze om het toestel nu al te schrappen is een opvallende. Andere fabrikanten als Samsung, Sony en Apple blijven hun smartphones jaren doorverkopen, ook na de introductie van een nieuw model. Doordat de prijs van de oude toestellen zakt, kunnen consumenten de keuze maken tussen een goedkoper toestel of de smartphone met de beste hardware. OnePlus lijkt consumenten te verplichten het nieuwste model te kiezen.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu